Hund

AT EG SKAL FÅ MEG HUND

17. november 2015

IMG_0960
Eg har blogga sidan 2005, altså i 10 år – og det er først no i løpet av dei siste vekene, at eg har fått kritikk.
Det er fire personar til no som har stilt seg kritisk til at eg skal få meg hund pga. min sjukdom,
og dei trur ikkje at eg kan ta meg av ein hund.

Ja, eg har ofte anfall, men ikkje 100 stykk i løpet av ein dag som ei påpekte i eit kommentarfelt.
Eg kan ha dagar uten anfall, og nokre dagar har eg kanskje 10 stykk, det varierer.
Eg har mykje smerter, og eg har mange tunge dagar.
– Det betyr likevel ikkje at eg ikkje kan ta meg av ein hund.

Det at eg har vært mykje sengeliggande sidan i sommar har ikkje kun vært pga. sjukdom.
Om du verkeleg hadde lese min blogg og fulgt nøye med på blogg og instagram så veit du at eg har hatt kjærleikssorg.
Eit samlivsbrudd er veldig tungt, og eg har verkeleg kjent det på kroppen. Eg låg i månedsvis og ville ikkje stå opp, og eg ville ikkje leve.
Vi hadde vært i lag i 10 år, det er ganske lenge – og det er vanskeleg å skulle sjå for seg eit anna liv enn med han, vi.. oss.
Det er kun dei som har opplevd det sjølv som veit korleis det er.

At eg og Øyvind er så gode vener er utruleg godt, og det hjelper verkeleg –
og gradvis so kjem det seg litt etter litt med bitte-bitte-små musesteg.

Det har vore den verste sommaren og hausten i mitt liv.
Dette på same tid som med sjukdommen har vore heilt forferdeleg.

Å ta seg av ein hund.

Eg har førebudd meg godt. Eg har tenkt og vurdert dette i fleire år. Eg har valgt hund ut ifrå kva eg ser etter i ein hund.
Alle hundar treng mosjon, men eg har valgt ein selskaps-innehund, (maltipoo) og den treng ikkje å gå tur i fleire timar
om dagen akkurat. Men den skal sjølvsagt få fleire lufteturar kvar dag. Eg har også hage som den kan springe fritt i og leike.

Om eg får anfall så er eg vekke i nokre minutt, og so er eg til stade att.
Ofte kan eg slå meg so eg haltar eller eg fell nokre tårer, men det går veldig kort tid frå eg vaknar til eg kan tulle att,
og til eg kjem meg på beina og held fram med det eg dreiv med. Det betyr ikkje at eg ikkje kan lufte hunden min ,
eller ta meg av den. Eg kjem til å leike mykje med den, trene den til å bli lydig og flink, lære den triks, og kose med den.

Ja, eg er sliten og sjukdommen min er utmattande. Men det er eg jo når eg gjer alle andre ting òg.
Eg klarer likevel å lage mat, stelle og ordne i huset, handle og diverse. Eg har sterk vilje, og slik er det
at eg får til dei tinga eg gjer i kvardagen trass i alle anfall, plagar og smerte. Eg ligg kun når eg må ligge,
og det går heilt fint å ligge i nokre timar på dagen om eg må det, utan at Lucy vil ta skade av det.
Ho vil nok òg legge seg nedpå etter ein tur og fordøye alle inntrykk og luktar frå turen.
Lucy vil ikkje berre være arbeid heller, ho vil også gi meg gnist og energi, få meg i godt humør og gi meg mykje selskap og glede!

For dykk som spør om korleis eg skal gjere det med turgåing?
Jo, no skal du høyre!

Eg skal:

 1. Gå ned i gangen, kle på meg og gjere klar Lucy.
 2. Åpne døra, gå ut, lukke døra bak meg og låse den.
 3. Flytte ein fot framfor den andre bortover vegen, og etter ei stund kjem eg til å vende rundt og snu, og returnere til huset.

Og om du er bekymra så har eg også tenkt på at hunder kan gjere ifrå seg (!), og eg
kjem til å ha hundeposer i lomma! Eg kjem også til å ha godbitar i ein pose i den andre lomma,
fordi eg vil trene ho med å gi belønning. Belønning om ho går fint, trene med kontaktlyd, kontaktord,innkalling osv.

Det er sånn eg har tenkt å gjere det med turgåing. Eg veit ikkje korleis andre gjer det, men det er sånn eg kjem til å gjere det.
Av og til kjem vi til å leike «søk» når vi er ute, eller vi leikar litt i hagen når vi kjem att frå tur og har ein dra-kamp med ei tauleike.

Eg veit at det arrangeres hundetreff her i Førde kvar måndag, og eg tenkte at eg skulle bli med der av og til på nyåret.
Det er dessverre ingen kvalpekurs å finne her , men det blir fint på slike hundetreff.

Elles har eg veninner med hundar (og born), og eg har mange begeistra tanteungar osv.
So hunden kjem til å bli vand til både andre hundar, og til born.
Det er til dømes mange hunder berre i gata her eg bur, so vi kjem nok til å møte fleire hundar på turane våre..

Lucy er heldig.

I motsetning til andre som er vekke frå hunden sin når dei er på jobb eller skule i mange timar
(som hundar også overlever heilt fint), so vil Lucy slippe å være mykje aleine.
Eg må jo prøve å trene ho litt til å være aleine, men for det meste så kjem eg til å være heime med ho, eller ta ho med meg.
Elles har eg snille mamma som gladleg stiller opp og passar ho om eg skal være vekke lenger.

Lucy kjem til å få det kjempe fint hos meg. Eg er så glad i ho allereie, og eg vil gjere alt for at ho skal ha det bra.
Eg skal sørge for at ho får alt ho treng av både kjærleik, mosjon & aktivisering, stell, ros, miljøtrening, leiking,
mat/drikke og trening generelt.

Eg gledar meg til å få selskap, til å være med ho og til å lære ho ting.
Eg gledar meg til å både få, og til å gi masse kjærleik.

Eg hadde gleda meg til å blogge om Lucy.
Eg kjem også til å halde fram med det då det heldigvis er mange som støttar meg, og som gledar seg med meg.
Det er mange som spør om eg kan ta bilder av utstyr, om eg kan lage postar framover med bilder av Lucy  –
og det skal eg sjølvsagt gjere. Tusen takk til alle som har lagt att gode kommentarar og som har tatt meg i forsvar –
dåke er heilt topp!!

Siste gang

Dette blir siste gang eg svarar på dette.
Eg kjem ikkje til å ta debatten vidare i kommentarfeltet.

28 Comments

 • Reply Camilla 17. november 2015 at 21:20

  Herregud hva feiler det folk! Alt respekt til deg regine, hunden din er veldig heldig som har deg❤️ Folk må slutte å legge seg oppi andres saker! Lucy kommer til og ha det kjempe bra hos deg!! Stå på, klem❤️

 • Reply Jeanette 17. november 2015 at 21:23

  Skjønner ikke hvorfor folk skal blande seg inn i noe de ikke vet noe om :/
  Synes det at du skal skaffe deg en hund er super flott! Og jeg tror/håper at det vil hjelpe deg masse!
  Har selv en liten skatt (Minni, blanding av tibetansk spaniel og pekineser) som har hjulpet meg masse.
  Hun er min skatt, og det er jeg 100% sikker på at Lucy blir for deg å!
  Gleder meg til og få se masse bilder og andre ting ang Lucy. Håper de som kommenterer negativt kan tenke seg
  om en ekstra gang, før de kommenterer på noe de ikke vet noe om… (bare noe de tror, og det holder ikke!).
  Støtter deg 100%, og håper virkelig hverdagen din blir lysere når du får Lucy i hus <3

 • Reply Eva 17. november 2015 at 21:33

  Dette er ufortjent synst eg! Selvfølgelig skal du ha hund <3 Tenk på alle som har hund, som har ulike handikap? Som har hund som hjelper dei i kvardagen med ulike gjøremål? Ho kjem nok til å få verdens beste menneskemamma <3 Og det er god å ha nokon og klappe, kose og snakke med når ting er tungt :) Lykke til Regine! Ditta greie du med glans <3

 • Reply Tone Rose Svingen 17. november 2015 at 21:34

  Hei Regine!
  Når du får slik kritikk i mot deg ang. Hunden du skal få, så forstår jeg virkelig ikke hva som får de til å tvile på deg som hundeeier! Jeg er sååå sikker på at dette er noe du klarer og medtrer kjempefint! Og om det kommer noe ut av dette; så er det iallfall at det kommer sinnsykt mye positivt og gledesfylt ut av dette for både deg og Lucy!

  Lucy er kjempeheldig som får være din, og du er kjempeheldig som får Lucy å vise kjærlighet til!! Det er ingen tvil om at Lucy kommer til å få det veldig fint hos deg, og imotsettning til såå mange andre som skaffer seg hund, så har du lest bøker, undersøkt, forberedt deg og hjemmet til valpen kommer!

  Jeg vet veldig godt selv hvor mye det hjelper psykisk å ha en hund å dele omsorg med når alt annet blir litt grått og trist, og ikke minst så vet jeg at gleden blir enda større til gode tider når du har det bra og du ser Lucy stråle opp når hun ser deg og er med deg! Dere kommer til å få det kjempefint sammen, det er jeg sikker på <3
  Og er det noe du VIRKELIG fortjener så er det å få en levende oppmuntring og kjærlighetsspreder på alle kommende dager<3

  Stooor klem og lykke til,
  Tone Svingen

 • Reply Charlotte 17. november 2015 at 21:37

  Du er den bedste og du fortjener også noget, der gør dig glad. Lucy fortjener også en, som gør hende glad. Det er altså match made in heaven! Jeg bekymrer mig slet ikke om noget som helst, man får lov selv at vælge til og fra og det må respekteres. En hund kan være netop faktoren for at man går lidt længere end man plejer, det kender jeg også, som selv er syg med en hjernerystelse. Når jeg passer hund, så kommer jeg jo mere ud og det føles helt fantastisk – så er der bare lidt andre ting, jeg laver lidt mindre. Det handler om prioritering. Og det må vi alle vel have lov at gøre det, som passer os bedst, så længe vi behandler hinanden ordentligt :) Synes også du skal slutte med debatten og bare være glad i dine valg og så glæde dig 100% til din weekendtur, hvor du henter din kommende bedste ven :) Og altså, der er både familie, venner, naboer, hundepassere der kan hjælpe til, skulle du blive ekstremt dårlig i et par dage. Det er jo det, man har et godt netværk for, hvis det skulle hjælpe på nogens tvivl :) KÆMPE KNUS fra Charlotte :)

 • Reply Ingrid 17. november 2015 at 21:41

  Nei no får da jammen meg vera nok! Da e berre du og ingen andre som veit ka du klara og ikkje klara. Dei har ingenting med det å gjera! Eg støtta deg Regine og eg trur da blir bra for deg både psykisk og fysisk å ha ein hund. Berre ring eller skriv viss du treng støtte. Eg har hatt hund i 20 år og det viktigaste for ein hund er å ha trygge og stabile folk rundt seg som gir den mykje kjærlighet og oppmerksomhet og det kjem Lucy til å få rikelig av hos deg. Min hund er ofte aleine 9 tima i strekk når eg og mannen er på jobb og det kjem ikkje Lucy til å vera. Berre prøv å heva deg over kritikken Regine. Glad i deg!

 • Reply Mariell 17. november 2015 at 21:46

  Jeg syns det er så dumt du skal måtte høre så mye drit & tull… Noen folk er bare blææh om man kan si det sånn! Jeg er selv plaget med veldig sterk migrene, i perioder er jeg sengeliggende i en uke i strekk kanskje to..
  Jeg har en liten kanin som jeg har hatt i 3 år. Han gir meg sååå mye glede de dagene jeg er dårlig, han gir meg kos & glede på de dagene jeg er utslitt :( til tider får jeg dårlig samvittighet fordi han får lite oppmerksomhet de dagene jeg er dårlig, men han får sååå mye oppmerksomhet av meg & nå min samboer som jeg har vært sammen med i 2 år.
  Jeg tror Lucy kommer til å gi deg sååå mye glede. Jeg er ikke i tvil, og for en heldig hund som får ha deg rundt seg nesten hele dagen <3
  Nå må folk skjerpe seg, skaffe seg et eget liv & glede seg litt på andre sine vegne. Så håper jeg at kjærlighetsorgen kommer seg, det er virkelig den verste sorgen man kan føle, for det blir så intenst <3 10 år er lenge, men jeg er så glad dere er venner, men hvorfor skulle dere ikke det? Du virker som en herlig jente <3

 • Reply Helene 17. november 2015 at 22:04

  Stå på Regine. Lucy kjem til å få det veldig fint saman med deg og du kjem til å ha det godt saman med Lucy.

 • Reply Maiken 17. november 2015 at 22:09

  Har fulgt deg en god stund på instagram og er innom i ny og ne på bloggen din. Jeg har hatt tre hunder tidligere og kan tenke meg du gleder deg fryktelig til å få hjem Lucy. Det er mye kos og mye trøst med å ha hund(og andre dyr). Jeg hadde en periode på ungdomsskolen der jeg følte meg veldig alene og trist og det var den ene hunden min som gjorde at jeg hadde det bra og klarte å gå på skolen, om jeg ikke hadde vennene mine så hadde jeg ihvertfall hunden min. Så ikke bruk mer tid på de som bare skal kritisere og være negativ. Er sikker på at både du og Lucy vil få det kjempefint sammen! :)

 • Reply Irene 17. november 2015 at 22:45

  Åhhhhh du komme t å bli den beste hundemammaen fine du ?????

 • Reply Anitataranger 17. november 2015 at 22:46

  Lucy kommer til å få det kjempe fint hos deg ? Gode klemmer fra Anita..

 • Reply Celine 17. november 2015 at 22:51

  Stå på Regine! Dette klarer du utmerket :-) Jeg tror dere kommer til å få det kjempefint sammen, en hund kan hjelpe deg med så mye blant annet humør og at du kanskje kan «glemme» smertene noen øyeblikk! Du er heldig, gleder meg så mye til å skaffe meg hund selv om et par år!

 • Reply Linn helene 17. november 2015 at 23:14

  Jeg er plaget med anfall og i starten av september fikk jeg nydelige Lykke. og jeg kan klart si at anfallene er ikke et problem. turer er også det minste problemet, for jeg slapper så veldig av når jeg er ute med henne.

  kos deg med din Lykke, du fortjener det og hun får sikkert et kjempe fint hjem

 • Reply Vivian 17. november 2015 at 23:16

  Når man skriver blogg og er fulgt av såpass mange som det du er må man regne med å få litt kritikk, dessverre.. Og det er jo ikke så rart at folk lurer på hvordan du tenker å få det til når du samtidig beskriver sykdommen din som såpass alvorlig og hverdagsomfattende som det du gjør! Og da er det jo veldig flott at du forklarer det til «de tvilende» hvordan du tenker å få det til på en så god måte :) Jeg har hund selv og vet hvor utrolig krevende det er den første tiden, når valpen må ut flere ganger i timen og natten osv. Og jeg som helst frisk følte meg helt i valpetåke en lang stund, haha.

  Men likevel er jeg sikker på at du får til dette kjempe bra! Også er det jo sånn at hunder er utrolig flinke til å tilpasse seg etter mennesket sitt. Jeg er sikker på at du kommer til å få så utrolig mye glede ut av din kommende hund. Masse lykke til :)

 • Reply Ann-Helen 17. november 2015 at 23:31

  Du kommer til å bli en fantastisk hundemamma! Jeg heier på deg!!

 • Reply Sissel 18. november 2015 at 00:27

  Trur dette blir veldig bra for deg, vennen? Kos deg med blogging og ta til deg all støtte og gode ord her inne. Gleder meg til å hilse på lille Lucy! ? Goklem

 • Reply Reidun Beate 18. november 2015 at 01:27

  Huff, jeg synes det er helt forferdelig teit at du faktisk har fått slike kommentarer. Noe så unødvendig og direkte slemt gjort! Som du skriver, så er det de hundene som er innestengt en hel arbeidsdag, mens du har all verdens tid til å ta vare på Lucy. Åh, jeg er bombesikker på at du vil bli en helt fantastisk hundeeier Regine!

  Og du? IKKE slutt å blogge om Lucy! Det skal ikke disse haterne få «gleden» av altså. Jeg og dine andre trofaste lesere vil lese om deg, ditt liv og dine tanker, så fortsett akkurat som du gjør nå! <3

  Sender deg en stor klem <3

 • Reply Henriette R 18. november 2015 at 11:58

  You go girl!! Du er en av de sterkeste jeg kjenner til, for den kampen du må gjennom hver dag er en av de tøffeste. Selvfølgelig skal du få hund. Jeg er ikke i tvil om hvor glad den hunden kommer til å bli i deg! ??

 • Reply Christina i London! 18. november 2015 at 14:30

  Det er helt utrolig hva folk får seg til å si! Da jeg hørte at du skulle få hund tenkte jeg med en gang at DETTE var en fin løsning for deg, for det tror jeg du har utrolig godt av. Lucy kommer til å få det superfint hos deg, og dere er heldige begge to. Du kommer uten tvil til å få mye glede av henne, og omvendt! Jeg tror hun kan være et veldig fint lyspunkt i den ellers så harde hverdagen din <3 Og en liten hund er ikke så mye arbeid som visse folk tydeligvis skal ha det til, jeg har hatt min i 15 år og store deler av dagen vil han helst bare ligge under teppet og slappe av. Selvfølgelig trenger de mosjon, lufting og oppfølging, men det aller beste min hund vet er hvert fall kos og avslapping, så dette skal nok gå kjempefint :) Gleder meg til å lese mer om henne, jeg er så misunnelig, hun er jo bare helt herlig <3 Håper det går bedre med deg forresten, og at vi ses igjen snart! Stor klem til deg

 • Reply Marita-Lynn 18. november 2015 at 16:14

  Nå fikk jeg helt vondt i hjertet. Forstår veldig godt at du har lyst på hund og selvfølgelig hadde du klart å ta vare på den. Utrolig trist med brudd og det er helt utenkelig at noen mennesker ikke kan sette seg inn i din situasjon. Jeg beundrer deg og synes du er utrolig sterk! Prøv å ikke bry deg for mye om de negative kommentarene. Stå på :)

 • Reply Kamilla Haaland 18. november 2015 at 20:25

  Alt folk klarer å henge seg i opp i altså… Både du og Lucy kommer til å ha godt av hverandre <3
  Lucy kommer til å bli en MEGET heldig hund som får ha deg som eier.

 • Reply Synne Jørgensen Livang 18. november 2015 at 22:32

  Jeg tror både du og hunden kommer til å få det kjempefint sammen<3

 • Reply Elise 19. november 2015 at 08:42

  Stå på Regine! <3 Jeg har fulgt med litt på dette tullet av kritikk som du får, og jeg syns at det er heeelt .. ja!

  Jeg har også akkurat fått meg valp. Ja, det er en god del jobb – men hei, den jobben du legger ned i å få en fin, snill og lydig hund er så utrolig verdt det med tanke på all gleden og kjærligheten du får tilbake fra den lille! Dette tror jeg kommer til å bli kjempebra! Jeg gleder meg masse til å se mer av søteste Lucy! <3

 • Reply Naledi 19. november 2015 at 18:56

  Tror Lucy kommer til å bli noe av det beste som har hendt deg!
  Kos deg masse med din nye følgesvenn og all den kjærligheten du vil oppleve :)

 • Reply Helene 19. november 2015 at 20:06

  Kan ikke skjønne hvorfor noen får seg til å kritisere andres evne til å ta vare på en hund. Alle vet jo at det er et stort ansvar å ha hund, det er liksom ikke noe nytt! Men det er hundre ganger mer glede enn ansvar med hund <3 og hun kommer til å få det helt fantastisk hos deg! Jeg har selv ME, og har en pomeranian hund. Det var mange som syntes det var et dumt valg da ettersom jeg var syk, men jeg har aldri angret et sekund! Og jeg tenker at hun var heldig som fikk mye mer selskap, kos og trening enn de fleste andre hunder siden jeg var mer hjemme :) Gled deg, og kos deg med heldige lill Lucy! <3

 • Reply Therese 19. november 2015 at 22:30

  Herregud, alt det folk gidder å henge seg opp i er helt utrolig. Folk skal mene og syns akkurat som de vil, og det er ikke greit! Stå på, jeg tror du kommer til å klare deg bra med en liten valp <3

 • Reply Rikke 21. november 2015 at 10:31

  Typisk at folk skal legge seg bort i ting de ikke har noe med.
  Jeg tror dette blir helt fantastisk, og ikke minst godt å få noe positivt (og supersøtt etter bildene å dømme) å fokusere på som ikke bare er trist eller vondt.
  Ønsker meg hund selv ass! Lykke til med hundeholdet! xx

 • Reply Drea 28. desember 2015 at 20:09

  You go girl! Du vet hva som er best for deg, og du vet hva du kan klare og ikke klare. Lucy er megasøt (og ligner veldig på Gizmo da han var liten, selv om han er blanding av malteser og bichon havanese), og jeg er veldig glad på dine vegne! Det er utrolig kos å ha en liten hund i hus. Dessverre måtte jeg adoptere bort Gizmo til søsteren min som bor i Sverige, for jeg kunne ikke ha ham da jeg var innlagt på DPS fire måneder i vår/sommer. Utrolig kjipt. Så nå er vel ikke rette tid for meg å ha hund. En dag. EN DAG! :)

 • Leave a Reply