Ferie Mat / Oppskrift.

Fra kafè til kafè..

8. juni 2015

P6058467P6058469P6058459P6058464P6058463P6058457

Håper at alle har hatt ei herlig helg ??  :)

Eg har vært utruleg sjuk i det siste – men så hadde vi lenge planlagt å møtes og feire mi gode veninne Eldrid som fyller 30år. Vi skulle samles i Bergen, spise god mat og kose oss.. så eg stressa veldig i uka for å bli bedre.

Eg klarte til slutt å komme meg på bussen fredag morning, og disse bildene er fra fredag på dagen då eg kom fram til Bergen og kosa meg på kafe etter kafebesøk med to av mine gode veninner, Sissel & Eldrid ( ho med mørkt hår var bursdagsbarnet ;)

Så dalte formen , det er ikkje alltid det går som planlagt..

Eg tenkte at eg skulle klare å holde ut i to heile dager – men allerede fredagkveld var eg utslitt. Vi besøkte ei veninne som har fått seg hus i Os, det var kjempe koselig. På lørdag var vi på to kafebesøk på dagen og dei prøvde å tilpasse det såg godt som mulig til meg så vi gjorde minst mulig, men på kvelden då vi virkelig skulle feire og spise tapas, så var eg bare KJEMPE dårlig. Det var kjedelig. Klarte ikkje å spise så masse, og var i seng til klokka 12 – heilt super elendig. Hadde kunne lagt meg klokka 21 om det ikkje var for at vi satt på restaurant..

Måtte bare komme meg fort heim dagen etter, 4timer buss er ikkje kjekt når ein er dårlig – og eg var så letta då eg endelig kom heim og Øyvind hadde laga «klar» sofaen med cola, chips, pledd, bøtte, varmeflaske og alt eg trenger.. og etterkvert tok vi oss eit varmt kveldsbad før vi var i seng allerede før kl 22.00 i går..

Det er virkelig ikkje lett å dra aleine når eg er så dårlig. Det  å ha med seg Øyvind gjør meg tryggere, og eg kan slappe meir av..  om eg får eit anfall kan han bare plukke meg opp kor som helst og han får aldri panikk eller blir stressa. Han veit med ein gang kva han skal gjøre om eg er dårlig og eg slepper å ta meg i sammen som eg må gjøre når eg er aleine.. Sjølv om eg kosa meg med vennene mine, som er mine beste venner – så tar eg meg automatisk i sammen likevel. Det blir bare sånn..

No ligger eg flat ut.

—————————————-

Eg hadde jo tenkt å ta masse bilder denne gangen, men det blei altså kun fra fredag formiddag.. Eg elsker Bergen, det er ein så koselig by. Bildene med den rutete duken er fra Pygmalion, ein økologisk kafè som ligger på nedre korskirke allmenning – intim og koselig plass som vi ofte besøker.

Den andre eg tok bilder på er «Kaffemisjonen» – no drikker ikkje eg kaffe, men veninnene mine, spesielt Eldrid er heilt kaffe-frelst. Den er kåra til byens beste barista 2015 + norgesmester i kaffesmaking – så den er verdt å besøke om du er glad i kaffe! Dei har deilig te der også, smoothies, og ikkje minst den sjukt gode ingefærølen eg prøvde!! Dei har mat som dagens kake, cookies, mørk sjokolade, hummus, spekemat og sandwicher. Veldig fin plass å sitte – eg liker det reine og enkle designet. Vi var der på lørdag også ;)

Eller anbefaler eg virkelig maten på Escalon – vår favoritt når vi skal ut og virkelig kose oss. Det er den vi spiste på lørdagskveld når vi skulle feire Eldrid. Det er ein tapasrestaurant, det er fleire i Bergen – eg liker best den vi var på som ligger i neumannsgate ved kinoen- den kalles «lille escalon«. Den har eg vært på både med veninner og Øyvind, super digg mat!!

autograf

12 Comments

 • Reply Sofie 8. juni 2015 at 11:53

  Det ser herlig ut <3 masse god bedring Regine!!

  • Reply Regine 8. juni 2015 at 19:39

   Tusen takk Sofie :)

 • Reply Karolina Maria 8. juni 2015 at 12:27

  Så masse fine bilder og god mat! Blir sulten her jeg sitter :D

  Ikke bra at du føler deg dårlig….håper du føler deg bedre snart <3 God bedring, søte deg!

  • Reply Regine 8. juni 2015 at 19:40

   Takk søte!! Ja, maten var skikkelig digg ;)

   Tusen takk – godt å bare slappe av no!!

 • Reply Nikolea 8. juni 2015 at 13:03

  All maten så god ut, nam! God bedring, det hørtes slitsomt ut..

  • Reply Regine 8. juni 2015 at 19:40

   Takk, det var kjempe god mat på begge plassene!! ;)
   Tusen takk for det <3

 • Reply Frida 8. juni 2015 at 15:19

  God Bedring!! Alltid vondt og vanskeleg å måtte ta seg sammen når kroppen skrik etter kvile.. klem på deg

  • Reply Regine 8. juni 2015 at 19:41

   Takk fine du <3
   Ja, det koster ekstra masse energi når ein skal ta seg sånn i sammen - men sånn er det bare. Klem tilbake :)

 • Reply Mia Bakken Olsen 8. juni 2015 at 15:26

  Bra du har en mann som stiller opp, støtter og tar vare på deg når du er dårlig! Det skulle jo egentlig bare mangle, men :) Selv om vi ikke lider av akkurat den samme sykdommen, så forstår jeg deg veldig godt. Det er aldri noe kjekt å bli dårlig, og man føler gjerne at man går glipp av så mye. I tillegg vil man jo heller ikke hindre vennene i å gjøre det de har lyst til. Bra du koste deg iallfall! Masse god bedring til deg, Regine. Håper formen stiger snart :) Klem <3

  • Reply Regine 8. juni 2015 at 19:42

   Takk, ja han er heilt fantastisk!!! <3

   Ja, eg koser meg alltid med vennene mine - men det koster meg dyrt også. No må eg bare slappe av i ukene framover!! :)
   God klem tilbake og god bedring til deg også <3

 • Reply MK 8. juni 2015 at 23:51

  Åååh nei, jeg har virkelig ikke godt av å se sånt! Får lyst på alt. Men skal ikke klage, fikk knallgod hjemmelaga fish ‘n chips i helga =D

  • Reply Regine 9. juni 2015 at 08:40

   Hehe, det var kjempegodt alt sammen!! ;)
   Nam, det hørtes godt ut ja – heimelaga mat er jo bare best!!!

  Leave a Reply