DIY Fest, Bryllup, Bursdag ++

Babyshower & Bleiekake

30. mai 2015

2015-05-25 14.45.082015-05-25 10.50.272015-05-25 12.19.132015-05-25 14.48.302015-05-25 14.49.23

Eg måtte bare dele disse bildene med dåke.
Dette er rester fra babyshoweren som eg og søstra mi tok bilder av morningen etter i dagslys. Det var synd at festen var på kvelden – men det var det som passa for folk. Då blei det så vanskelig å ta fine bilder – så vi måtte bare knipse litt fleire bilder i dagslys, så vi «slengte» litt rester på bordet ;)
Eg bare elsker alle fargene og detaljene!!

Det er første gang eg har laga bleiekake.
Det var jo kjempegøy, og eg lager gjerne fleire i framtida!!

Det eg brukte var
-2 pakker med Libero #2 (3-6kg)
– Dekkefat/lysfat fra Nille (her kan du også lage ein runding av papp og dekke med aluminiumsfolie)
– Masse små strikker og 3 stykk store strikk.
– Silkeband til å pynte med
– Cellofan
– Litt limband
– Nokre pinner til å støtte opp med & en tom rull fra tørkepapirrull, papprullen i midten.
– Valgfri pynt.. eg brukte to smokker og en liten bamse fra Kappahl sitt merke Newbie, dei har så masse fint!!

Det er bare å rulle alle bleiene stramt, og sette strikk rundt. Dekk papprullen med aluminiumsfolie og sett 6-7 bleier tett rundt rullen og sett den store strikken rundt. Fyll inn i strikken til du dekker fatet. Gjør det samme over, men en mindre sirkel, og så samme på toppen, der når ikkje rullen opp men bare lag ein liten sirkel og ta strikk rundt. Eg stakk nedi to pinner, bruk fks. grillspydpinner eller sånne små pinner fra biltema som er til å røre i maling med. Då blei kaka veldig stabil og lett å ta med seg :)

Eg klipte vekk alle dei små strikkene som var synlig , slik at det bare blei den tjukke strikken rundt kver sirkel til slutt. Dekk strikken med sløyfe. Eg pynta med fleire farger då eg ikkje visste kva kjønn det skulle bli. Ikkje vær gniten med cellofan, det er så fint og gjør det så lekkert!

Her er ei som har laga ein how-to, og som har bilder, steg for steg – trykk her.  Det blei litt over the top for min smak, men det var gode tips der. Eg liker det litt meir enkelt  – men så lenge du kan lage «kaka» så er det bare å pynte og lage den akkurat sånn som du vil!

autograf

4 Comments

 • Reply Christina i London! 30. mai 2015 at 12:25

  Så fine bilder!! <3

 • Reply MK 31. mai 2015 at 10:29

  Superflott! Høres morsomt ut å lage også =) Får håpe jeg får bruk for oppskrifta di en gang ;)

  • Reply Regine 31. mai 2015 at 12:35

   Tuusen takk, kjekt å høre :)

  Leave a Reply