Trening

Fresh Start!

8. september 2014

2014-09-08 12.18.09

Det er mandag, og det er SKJERPINGS!
Det har blitt alt for mykje tulle(trøste)mat når Øyvind har vært vekke..

Eg bakte haugevis med boller og har jo spist alt for mange dei siste dagene, dei var veldig gode, haha.. eg klarer ikkje å stoppe når eg først er i gang!! Det har blitt brus, pizza og alt for mykje brødmat. Eg meker at eg ikkje tåler brødmat så godt lenger og bør holde meg unna det, til og med grovbrød.. og eg som er så glad i brød!! Hulk!!

Er heldigvis veldig glad i smoothie, og trass i at eg drikker denne grønne smootien nesten kver dag – så er eg ikkje lei den endå. I dag lagde eg eit lite glass og spiste litt yoghurt og bær til.

Det er ikkje lett å trene så mykje for meg pga. helsa  – men idag klarte eg å sykle i 20min (ok, då, 19 og 1/2 min) på ergometersykkelen som eg har lånt av mamma. Eg har satt den i stua, akkuratt sånn som pensjonister gjør, haha.. Det ser jo ikkje så fint ut, men er veldig praktisk og ein irriterende påminner om at eg bør sykle og ikkje sitt på ræva og spise..

Bakdelen med at eg klarte å sykle i så mange minutt (dette er ei lang økt for meg pga. sjukdommen) er jo at eg no har intense smerter, blør kraftig (beklager for at eg er så åpen , men det er sannheten.. mensen x 10 ), er kvalm og elendig. Og alle plager er forsterka no etter litt aktivitet. Eg sykla bare rolig og drakk masse vann.. men kroppen spiller jo ikkje heilt på lag med meg. Det er det som er med borrelia, det er såå mange forskjellige plager heile tida – eg trur ikkje folk skjønner kva det går ut på. Det er så mykje meir enn å «bare» være konstant totalt utslitt, smerter og muskelplager.. det er så mange plager rundt i heile kroppen pga. at borreliabakterien lurer seg inn og lager helvete over alt!  :((

Eg er egentlig alt for dårlig til å trene.. men så var det det sjølvbildet då. Eg skreiv om det HER, og for at eg skal bli meir fornøyd med meg sjølv og slippe å hate kroppen min sånn, så må eg gjøre noko. Det er ein tricky situasjon, men eg må bare prøve så godt eg kan. Som eg har sagt/skrive før så kan eg ikkje bare lytte til kroppen min, hadde eg gjort det så hadde eg ikkje stått opp morningen, spist, dusja eller nokonting.. for eg har null energi å ta av , og så masse smerter og ubehag heile tida..

Sjølv om sykkelen står her så har eg vel sykla på den 5-6 ganger på nokre måneder. Håper at eg kan få til eit par ganger i veka, det er målet.. på 10-20 min. Viktig å ikkje sett for høge mål. Kanskje eg etterkvert orker litt styrketrening også. Eg er jo medlem i Spenst, og håper at eg snart kan orke å ta turen ned å trene der etter kvert.. kanskje til våren!

Ellers er det kostholdet eg fokuserer mest på. Trening er ikkje så lett, men kostholdet kan eg jo gjøre noko med. Har jo vært flink – men når ein stort sett sitter/ligger heile dagen, kver dag.. så skal det ikkje mykje til for å legge på seg. Alderen har vel noko å sei også.. merker at det legger seg fortere på magen no enn før. Blæ. Det er mage og sideflesket som er eit problem hos meg, skal eg ta på meg ein inntilsittende kjole så ser eg faktisk gravid ut, og det er litt kjipt..

Eg lager alltid vekesmeny om kva vi skal ha til middag.. og handler inn for ei veke om gangen. Skal sette meg ned og lage den no. Kanskje eg deler den seinere og tar bilder av kver middag her med oppskrift, høres det interessant ut? :) 

autograf

5 Comments

 • Reply mam 8. september 2014 at 18:23

  Tapre, flinke og søte deg! Godklem fra mam

  • Reply Regine 9. september 2014 at 10:45

   Takk gode mamma <3

 • Reply Maria 8. september 2014 at 20:55

  20 min skal du være stolt av :-) Hva har du i smoothien?

  • Reply Regine 9. september 2014 at 10:46

   Takk :)

   I smoothien er det 1 avocado, to store never med fersk spinat, ca.en tommel-str med ingefær (raspa), 2dl eplejuice, 1dl vann, ca. 8 isbiter. Du kan varierer med å ha litt sitronsaft oppi, eller litt hasselnøtter for meir protein, eller havregryn for å gjøre den endå meir mettende – men eg liker den egentlig best sånn som den er ;)

 • Reply momoiro-chan (@jannemnaess ) 10. september 2014 at 10:26

  Kjære, søte Regine!

  Det er ikke noe særlig at du på toppen av alt annet skal slite sånn med dårlig selvtillit også. Du har jo mer enn nok med å få hverdagen til å gå rundt. Du må endre den tankengangen søte, fine deg! Du er bra nok som du er!
  Når det er sagt så kan man jo alltids endre på ting som får deg til å føle deg bedre, som et sunt og godt kosthold og litt trening. Det tror jeg alle har godt av og vil få en til å føle seg bedre også innenfra! Snop og junk er jo så god, men man føler seg faktisk ikke bedre av det på sikt dessverre ;)

  Ikke vær så hard med deg selv, ta valg med hensyn til dine forutsetninger. Da tror jeg du vil føle deg mye bedre <3

  Har du snakket med en lege om du burde trene i det hele tatt? Det høres så fælt ut at du skal bli så dårlig av det! Du som ikke har mulighet til å bevege deg så mye, hvorfor ikke ta kontakt med en ernæringsekspert som kan hjelpe deg med et kosthold som kan fungere for deg? Tror du kan gjøre mye bare med kostholdet :)
  Håper du finner ut av det! Tenker på deg :)

 • Leave a Reply