Kjærleik Sjukdom

STATUS

17. desember 2013

_61A5411
Vi gleder oss til og komme heim!

Det er to dager igjen av oppholdet mitt her i Tyskland. Vi er så takknemlig for all økonomisk støtte vi har fått så langt, og at vi fikk muligheten til og dra hit og være her i ein måned. Som forventa så er ikkje ein måned nok for meg. Eg har vært sjuk så alt for lenge, og eg trenger lenger tid på og bli frisk.

Legen vi har hatt her er utruleg flink og har jobba med dette i over 20 år. Det er ein hard kur eg går på, men det trengs for og ta knekken på alt sammen. Ja, det er til tider litt skummelt med så mykje medisin – men eg stoler på han og eg hører om fleire som er blitt mykje bedre.

Det som er viktig å understreke er at eg ikkje kjemper for unødvendig lang antibiotikabehandling. Eg kjemper for at det skal utviklest gode nok tester (les: blodprøver), og behandlingsmetoder for borrelia og co infeksjoner som feks. babesia eller bartonella (som eg også har). At sjukdommen blir oppdaga, og behandla raskt. Tenk så mykje tid og penger samfunnet hadde spart, for ikkje og snakke om pasienten.

Det som er interessant er at sjølv om eg er verre i forhold til kvalme, smerter, migrene og alt i alt meir elendig – så har eg mindre anfall. Eg trudde at anfall/besvimelser var det siste symptomet som kom til å forsvinne, og eg er litt sjokkert over kor lite anfall eg har hatt her i Tyskland! La oss håpe at det ikkje bare er ein god periode, men at eg er på riktig vei mot ei bedre helse.

Eg håpa at vi slepper å reise tilbake etter jul. Vi satser på at vi får ordna ein sjukepleier heime som kan sette intravenøs på meg i januar. Vi hadde spart masse penger på og bu heime, og det er jo absolutt det beste for alle parter. No veit eg at eg tåler all medisinen eg går på, og eg veit kva den gjer med meg og eg er trygg på at det skal gå bra heime i Norge. Vi har jo legen som vi kan kontakte når som helst, om det skulle være noko.

Vi er så lei av og bu på hotell, lei av usunn restaurantmat og lei av og være så langt vekke fra heimen vår. Eg gleder meg til og sove i mi eiga seng, lage sunn og god mat, og slippe og farte fram og tilbake til ein klinikk fleire ganger om dagen for og få behandling. Eg savner familie og venner, og gleder meg veldig til og feire jul heime hos mamma.

Om vi får tak i sjukepleier så kan Øyvind jobbe som normalt igjen, som også er veldig viktig! Normalt og normalt, han hadde måttet være med meg  dei timene eg får intravenøs, for og passe på og hjelpe meg – men han får ihvertfall jobba meir. Eg er så takknemlig for kor fleksible dei har vært på arbeidsplassen hans, det har betydd så masse! ..og ikkje minst så er eg imponert over Øyvind som har klart og jobbe fra senga, klinikken, fra kafeer, ja fra over alt – i tillegg til og være med meg på kver einaste behandling, holde håret mitt når eg kaster opp, få meg i godt humør når alt er svart, fylle i badekaret midt på natta fordi eg har magesmerter eller massere tinningene og skuldrene mine halv seks på morningen når eg har migreneanfall, bare være med meg og ligge ved siden av meg når eg er på mitt dårligeste for og vise at han er der for meg, klare og sitte og jobbe på laptopen når alt lyset er av og gardinene igjen når eg er så lyssky at eg ikkje tåler eit glimt, lar meg alltid bestemme kor og ka vi skal spise då eg alltid er kvalm og har som regel veldig spesifikke ting eg har lyst på, alltid i godt humør trass i ein tøff kverdag ..og lista bare fortsetter og fortsetter.

Eg bare er her.. eg svelger ned tablettene han gir meg, går fram og tilbake til klinikken og tar i mot behandling, spiser, sover – and repeat. Det er ikkje fordi eg er lat, men fordi eg er så dårlig. Eg har ingen energi, eg har så mykje smerter og ubehag og eg orker ingenting. Det er så vidt eg klarer det lille eg gjør egentlig, og ofte så vil eg ikkje ein gang svelge ned tablettene.. eg er ikkje alltid så enkel og ha med og gjøre akkurat. Han derimot er så tålmodig og god. Kort og greit så fikser han absolutt alt – og han gjør alt han kan for og gjøre ting enklere for meg. Det er så fint og rørende. Han er ikkje bare kjæresten min , men min beste venn – eg er så glad i han! ♥♥

I dag er det ny dag med intens kvalme, følelse av at ein skal kaste opp kvert sekund – utruleg slitsomt og irriterende. Eg har migrene som har vart i to døgn i strekk, smerter i mage og brystkasse, blødninger, brenning i halsen, veldig veldig svimmel og ekstremt utmatta.. eg bare fatter ikkje korleis eg skal orke heimreisa på torsdag.. Vi krysser fingrene for at det blir ein Ok dag!! :)

autograf

28 Comments

 • Reply Sven David 17. desember 2013 at 19:38

  All mulig lykke til videre! :-)

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 14:56

   Tusen takk Sven David!! <3

 • Reply Christina i London! 17. desember 2013 at 21:55

  Du er så sterk, Regine! Masse lykke til videre, jeg håper på det beste for deg <3

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 14:56

   Å, tusen takk kjære deg – du er så god! <3

 • Reply dua 17. desember 2013 at 22:10

  Semderdeg varme tanker♡ Stå på, du er utrolig sterk og flink. Ha en god jul med din familie. Sender deg varme klemmer fra Grimstad; )

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 14:57

   Tusen takk for så vakre ord <3
   Klem :)

 • Reply Christine 17. desember 2013 at 22:38

  Stå på Regine. Dette klarer du! Vil ønske deg god betring! Håper eg ser deg om ikkje så lenge. Vi er her i jula. Ønsker deg og Øyvind ei riktig God Jul.

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 14:57

   Tusen takk, så godt og høre!! <3
   Håper dåke har hatt ei kjempefin jul så langt :)

 • Reply Jannicke 18. desember 2013 at 11:16

  Stå på Regine. Du klarer det! God bedring videre, god tur hjem og god jul. Krysser fingrene <3

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 14:58

   Tusen takk, Jannicke!! <3
   Eg kom meg heim, men det var ein fæl tur - skikkelig dårlig og alle fly var forsinka og masse styr, men det var superdigg når vi endelig kunne legge oss i vår eiga seng:)

   Håper du har hatt ei fin jul!

 • Reply momoiro-chan (@jannemnaess) 19. desember 2013 at 09:31

  Du er så tøff, Regine! Sender deg mange gode tanker om en herlig juletid med familie og venner, og at det blir en tid med mange gode dager for deg!

  God tur hjem til Norge igjen. Skjønner godt det skal bli godt å komme hjem, og kanskje det er akkurat det du trenger nå. En pause fra «behandlingslivet», og muligheten til å koble av i kjente og kjære omgivelser.
  Jeg krysser fingrene for at alle de smertene du går igjennom nå en dag vil være verdt det, fordi det til slutt gjør deg frisk!

  <3

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 14:59

   Å, tusen takk – eg føler meg ikkje så tøff – men eg prøver så godt eg kan og komme meg igjennom dette.
   Turen var ikkje så bra, det var ein lang og fæl dag – men deilig og endelig komme heim!!

 • Reply Luisa Fernanda del Mar 19. desember 2013 at 14:56

  Ønsker deg så masse lykke til med behandlingen og håper virkelig at dere får til å bli hjemme. Det er liksom ikke noe som er bedre enn å være hjemme :) Stå på vakre Regine, du er så sterk! Vi heier på deg!

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 14:59

   Tusen takk, Luisa!! <3
   Ja, eg håper virkelig at eg kan få det til heime - det hadde vært så avslappende og trygt! :)

 • Reply Siv 19. desember 2013 at 16:29

  Massemasse styrke og kjærlighet til deg fra meg <3

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 14:59

   Tusen takk kjære deg <3

 • Reply Har en drøm... 19. desember 2013 at 21:12

  Så godt og lese at du nå får god hjelp og behandling Regine!!
  Heier virkelig på deg:)

  Og gratulerer så masse med forlovelsen, så fantastisk ♥

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 15:00

   Takk for så fine ord kjære deg!! <3

   Takk, eg er så lykkelig ;)))

 • Reply Line Harbak 20. desember 2013 at 20:01

  Plenty gode tanker og ønsker om ei god jul til deg, og til Øyvind, som høres ut som en fantastisk fyr!

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 15:00

   Tuusen takk, Line! Håper du har hatt ei kjempe fin jul så langt :)

 • Reply MK 20. desember 2013 at 23:18

  Åååh du <3 Håper anfallene fortsetter å holde seg unna og at du får muligheten til å være i hjemmet ditt. Bare det å kunne det gjør jo at du sparer på masse krefter!

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 15:01

   Takk, fortsatt ingen anfall – så vi venter i spenning på korleis det skal fortsette.. :)))
   Ja, eg håper virkelig eg får til og være heime og få behandling – det hadde vært så godt og trygt!

 • Reply Eva Beate 20. desember 2013 at 23:39

  Ønsker deg all mye lykke på veien videre. Håper du får en fin fin jul, etter en så røff hverdag som du har hatt i det siste nå.

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 15:01

   Tusen takk, Eva Beate <3
   Ja, jula har vært fin - men det er også veldig travelt og skulle være så sosial, så eg gleder meg til roligere dager :)

 • Reply Charlotte Olsen 21. desember 2013 at 17:45

  Jeg får så vondt av deg, Regine.. Ingen fortjener å ha det sånn, men du er ei råsterk jente, og utrolig heldig som har en så snill forlovede (Grtatulerer <3) som tar så godt vare på deg og gir deg det du trenger. Jeg ønsker deg alt godt og tonnevis av god bedring, håper hverdagen din blir litt lettere etter hvert. Ønsker dere også ei fin jul <3

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 15:02

   Takk fine du for så flotte ord <3
   Håper du har hatt ei kjempe fin jul så langt, klem :)

 • Reply MaritBE 27. desember 2013 at 15:40

  Jeg krysser alt jeg har for at behandlingen kan hjelpe deg. Håper virkelig dere får hjelp av sykepleier i Norge, slik at ting blir litt enklere og bedre for deg og kjæresten. For en fantastisk snill og herlig kjæreste du har :-) Det er godt dere har hverandre. Masse lykke til videre, Regine! Jeg heier på deg :-)

  • Reply Regine 27. desember 2013 at 17:28

   Tusen takk, Marit :)
   Ja, eg håper vi får sjukepleier i Førde, men det blir nok ikkje lett og få til.. må ha minst 2-3 stykk slik at dei kan bytte litt på det. Så vi krysser fingrene for at vi skal klare det! Viss ikkej så må Øyvind øve seg på og stikke meg, hehe..

   Ja, han er heilt fantastisk – eg er så heldig!!! <3

   Håper du har hatt ei flott jul så langt fine du! Klem :)

  Leave a Reply