Dagens Antrekk Diverse Mat / Oppskrift.

Cosy Saturday

14. desember 2013

PC146523PC146491PC146488PC146533PC146503PC146496PC146505PC146499PC146510PC146528PC146490PC146512PC146530PC146500PC146508PC146534PC146520

Det er fleire som har etterlyst bilder fra Pforzheim! Eg har ikkje ork i vekedagene til nokonting anna enn behandling, og så mat i mellom øktene.. det er typisk at det har vært så fint vær og sol dei andre dagene, og idag då eg tok med meg kamera så var det regn og grått! Men vi kosa oss likevel ;)

Her er eit lite bildedryss fra dagens trasking i julegata og middelaldergata her i Pforzheim. Det er utruleg koseleg og gjennomført. I julegata er det masse boder der ein kan kjøpe seg middag som pølser i alle varianter/pizza i steinovn/grilla baguetter, crepes/pannekaker med nutella, masse kaker og godteri, sukkerspinn og smågodt, masse frukt som er dyppa i sjokolade (veldig pop med bananer med sjokolade her!), sjokolade og masse digg.. og så er det boder som selger alt fra smykker, pepperkakeformer, klær, julepynt, lys, kurver/vesker og diverse. Det er julemusikk, skøytebane som både store og små kan være med på, karuseller, masse masse folk og ei kjempe fin julestemning!

I gata over julegata, så ligger middelaldergata. Her er det masse bålpanner som knitrer og brenner, folk som er utkledd i gammaldagse klær, nokon står og smir sverd, andre selger masse rare klær (litt sånn ridderaktige kostymer), mat som er grilla over åpen ild, gryteretter, lefser.. boder med honning og oljer i fine flasker, musikkinstrument, kjøkkenutstyr i tre ++
Her står det alltid nokon og underholder også, enten det er ein merkelig dans, sjonglering eller noko rart. På kvelden er det ekstra koselig med masse fakler og bål, og ei fantastisk stemning!

Fikk du eit lite inntrykk no? Det er ein veldig koselig by! Alt er så voldsomt gjennomført til jul med pynting over alt.. og på kjøpesenteret er det ein nisse i ein kjempestor stol som tar imot ønsker og slikt fra barna, kver dag.. og rundt på kjøpesenteret går ein Willy Wonka(kliss lik by the way) som har ein magisk sjokoladevogn som ungene kan få sjokolade fra, så gøy for ungene!

Eg blir egentlig ganske imponert, eg har jo budd i Oslo eit år.. og eg fant ingenting i nærheten av dette der i jula – og dette er jo bare ein liten by her i Tyskland, men likevel så mykje meir julestemning enn eg nokonsinne har opplevd.. til og med meir enn i London då eg var der i 2011, på shopping før jul med ei veninne. Dette overgår det meste. Veldig imponert.

Vi har kosa oss og spist deilig middag, og eg har ikkje vært kvalm i dag (endå, bank i bordet..)   – så eg slo til med ein dessert!! Vi har drukket deilig peppermynte-te fleire ganger, som dåke ser at Øyvind har på bildet. Det skal vi fortsette med heime, kjempe godt og ikkje minst sunt! Du trenger kun peppermynteblader og kokt vann! Ellers har eg kjøpt meg litt godis, og eit par pepperkakeformer på julemarkedet – dagen har vært den beste hittil i oppholdet når det kjem til helse og humør, hurra!

No er det kun 5 dager igjen til heimreise – vi GLEDER oss!
Eg skal lage ein egen post med oppdatering på helsa om nokre dager. God lørdag alle sammen :)

P.S. Tuusen hjertelig takk for alle dei fine gratulasjonene på posten under! ♥♥

autograf

11 Comments

 • Reply Hilde 14. desember 2013 at 21:46

  Så fint at du har ork til å kose deg også :)

  • Reply Regine 15. desember 2013 at 12:25

   Ja, det var kjekt med nesten ein heil dag i relativt god form :))

 • Reply krist.in 14. desember 2013 at 23:10

  Ser koselig ut:) Husker jeg fikk slike pepperkakehjerter med masse pynt av mamma en gang hun hadde vært i tyskland :) !

  • Reply Regine 15. desember 2013 at 12:25

   Takk, ja det var ein fiin dag!!
   Ja, det er veldig populært her med dei pepperkakehjertene – det ser sikkert finere ut enn det smaker ;))

 • Reply MaritBE 15. desember 2013 at 12:45

  Så utrolig fint og koselig det var der da :-) Bra dere får kikka litt i byen der også da :-) Og så bra at du ikke var kvalm, tommel opp, håper det fortsetter slik :-) Håper du får noen greie siste dager der <3 stor klem

 • Reply Frida 15. desember 2013 at 14:38

  Så fine bilder ;) Elsker den måten å formidle ein by og stemning på!!

  Bra du har komme deg litt ut og kosa deg ;)

 • Reply Luisa Fernanda del Mar 15. desember 2013 at 21:17

  Så koselig! Bra at dere får kost dere mens dere er der :)

 • Reply mam 15. desember 2013 at 21:38

  Så koselig å lese skildringen din av denne «julebyen».Skikkelig stemningsfylt. Glad du fikk noen kvalmefrie timer! Blir kjekt å få deg, dere heimat til jule!!! Klem

 • Reply Marlene 17. desember 2013 at 16:31

  åå, ikke lenge til hjemreise nå nei ! :-D Fantastisk å kunne dra hjem til jul, spesielt når dere har hatt det så «julete» rundt dere ( sett bortifra behandlinga da) ! Her plaskregner det, har vært oppi 14 plussgrader (fysj!) og det eneste som minner om jul er julepynten folk har hatt opp, og klementiner i butikken…

 • Reply Siv 19. desember 2013 at 16:27

  ÅH så fiiiiint! stemning!! koselig!

 • Reply MK 20. desember 2013 at 23:33

  Wow, det er nesten så jeg får mer julestemning av disse bildene enn av hva jeg har fått denne mnd hjemme. Det er ikke tvil faktisk, men jeg er ikke glad i tysk da så det trekker litt fra :P

 • Leave a Reply