Sjukdom

GoFundMe

22. september 2013

Uten navn

Fine Maria tipsa meg om denne sida som heiter gofundme. Tusen takk for tipset!!
Det er ei side der du kan opprette ein profil, skrive din historie og forklare kva du trenger pengene til. Ein setter inn ein sum som ein håper og oppnå, og folk kan donere via paypal til min konto. Pengene skal KUN brukes på behandling. Om du har lyst og se min profil og lese, trykk HER.

Eg reknar ikkje med at nokon av mine blogglesere som ofte er på samme alder eller yngre enn meg kan bidra så mykje – men om du kan dele det på facebook, twitter eller noko så blir eg veldig glad! Kanskje nokon du kjenner plutselig kan avsjå nokre kroner ♥♥

Det er litt vanskelig og skulle prøve og samle inn penger til behandlinga mi når eg samtidig har ein moteblogg.

Eg fikk litt penger av nær familie og venner no til bursdagen min for nokre veker siden.. eg fikk beskjed om at eg skulle bruke det på meg sjølv då alt var så heilsvart for meg (legen min mista lisensen samme dag som eg hadde bursdag.) , og at akkurat disse pengene ikkje skulle gå til behandling. Derfor har eg kjøpt meg litt nye plagg, skjerf og diverse. Men eg veit at eg må være veldig økonomisk framover og at det ikkje er rom for noko shopping i det heile tatt. Det blir veldig vanskelig, men eg har ikkje noko valg. Shoppestopp deluxxe!
I tillegg til at eg har hatt bursdag og fått litt gaver, så er eg også heldig som har SheInside som sponsor og får eit plagg tilsendt her og der, det er gull verdt!! Det er fordelen med og ha ein moteblogg at ein av og til blir sponsa med noko fint.

Vi har allerede snakka med familie og venner om at vi skal kutte julegaver til kverandre i år pga. økonomien. Men kanskje eg får bedre helse, det er jo den største gava eg kan få!

Det er også viktig og få med at vi hadde aldri klart oss økonomisk i Oslo med behandlingen på «Norsk Borreliose Senter» uten den hjelpa vi fikk. Eg fikk 30 000kr av ein kristen familie som ønsker og være anonyme. Vi er så takknemlige for det! Eg rørte jo aldri den kontoen til noko anna enn legetimer,  behandling og medisiner. Så eg ville bare forklare meg her, og eg ønsker og understreke at om nokon skulle være så grei og støtte meg med nokre kroner, så går alt til behandling. Eg hadde aldri hatt samvittighet til og bruke det på noko anna, og vi trenger kver krone vi får inn.

Det er ikkje berre behandlinga som koster. Det er jo det at ein skal reise, ha ein plass og bu der nede i tillegg til behandlinga –  og samtidig betale på alle våre faste utgifter  i Norge. Vi skal ikkje akkurat bu på noko luksus hotell. Vi tok det mest rimelige vi kunne finne, og skal bu i eit slags lite gjestehus der vi får rom med toalett&dusj. Det er også eit felleskjøkken der ein kan lage seg mat sjølv som er mest økonomisk..

Det er usikkert kva Øyvind skal gjere endå, han må snakke litt meir med jobben – men kanskje han må ta permisjon uten lønn. Han har brukt opp all ferien sin då vi var i Oslo. Han har heldigvis ein utruleg god og forståelsesfull arbeidsgiver, så det er eg veldig takknemlig for! Og eg går på nav som alle sikkert har skjønt, og får ca. 10 000kr i måneden. Det er ikkje mykje og leve på. Vi må ta opp eit lån, men vi har jo allerede lån på leiligheta og kan ikkje låne meir i banken. Vi er så hedlig at vi har fått tilbudet om og ta opp eit lån via foreldrene til Øyvind. Det er veldig snilt av dei! Det som er synd er jo at vi då ender opp med veldig mykje lån til slutt, siden vi har maksa ut lånet i banken fra før av på leilighet. I tillegg til mitt studielån.

Eg har 170 000kr i studielån og ingen utdannelse. Eg har jobba som hud- og kroppsterapeut ja, men eg har ikkje fagbrevet.

Sjølv om eg har kjempa mykje og prøvd i alle år så skammer eg meg. Det verste er og møte på nokon eg ikkje har snakka med på lenge som lurer på kva eg jobber med..  for meg er det veldig tungt at eg aldri «blei» noko. Eg hadde store ambisjoner og drømmer. Eg var aldri den ungen som ikkje visste kva ho ville bli, eg ville bli så mykje – og eg ville studere lenge. Det blei aldri. Eg prøvde fleire ganger og begynne på noko, og så måtte eg gi meg pga. helsa kver gang – eg klarte det dei første månedene og så falt eg ut. Eg prøvde på nytt neste år, og det skjedde igjen. Og igjen. Eg innsåg til slutt at eg måtte finne på noko som eg kunne bli «raskt» og som var overkommelig i forhold til min helse + at det ikkje måtte være krav til studiekompetanse hvilket er veldig få skuler. Dermed falt valget på hud og kroppsterapeut der eg kunne ta tre år på ett år. Eg gjorde det veldig bra på hudpleien (Beauty Hudpleiefagskole i Oslo) , eg stod med glans på alt av prøver og tentamener, men pga. for stort fravær så fikk eg ikkje lov til og ta eksamen på slutten av året. Eg sleit meg igjennom året, eg klarte alt trass i min elendige helse – og så fikk eg ikkje ta den likevel. Det er veldig surt.

Eg har ikkje studiekompetanse endå. Eg tok eit fag i forfjor på voksenopplæring, men eg mangler fortsatt tre fag for og få studiekompetanse. Ikkje har eg jobba nok heller til og få realkompetanse. Eg har vært sjuk siden eg var 11 år, og siden då har det vært ein kamp. Eg har prøvd og prøvd, om eg har prøvd – men det går bare ikkje når helsa jobber sånn i mot meg. Men her sitter eg då altså uten utdannelse, uten jobb og med ei veldig dårlige helse. Arbeidsavklaringspengene som eg får fra nav går utifra kva du har tjent før.. men eg har aldri fått opparbeida meg noko og då får eg berre utbetalt 2G. Om eg ikkje hadde hatt Øyvind så hadde eg ikkje hatt nok penger til leilighet, mat og til og leve. Då hadde eg måtte flytta heim til mamma.

Vi må nok ta opp eit lån til – men lån skal betales tilbake også. Derfor håper eg så inderlig at nokon der ute som har litt til overs kan hjelpe meg så eg kan få inn litt penger og betale tilbake heile, eller deler av lånet vi må ta opp for og dra til Tyskland.Eg hører mange seier at dei brukte langt over 100 000kr, men eg håper at 60 000kr holder. Vi får sjå.

Eg fikk fire veker med behandling i Oslo før klinikken måtte stenge. Eg merka bedring for første gang i mitt liv. Eg fikk håp, og eg fikk tru på at eg enten kan bli mykje bedre eller heilt bra. Det er ingen tilbud til meg her i Norge lenger, eg må ha meir behandling – eg orker ikkje leve slik lenger. No veit eg at det er noko der ute som faktisk fungerer, og eg trenger hjelp til og finansiere det.

P.S. Eg forventer ikkje så mykje respons på denne – dåke har vært så gode og skrive alt godt som kan skrives. Ville bare dele dette. Legger ut ein ny og overfladisk post om ikkje så mange dager!

autograf

30 Comments

 • Reply MK 22. september 2013 at 16:43

  Snakka om deg og sykdommen på fest i går faktisk. Har ei venninne som ble fri av ME, så vi prata om hvor treige og tungvindt er her i Norge. Spent om den nye regjeringen vil gjøre noe for å få mer fart på sakene!

  • Reply Regine 24. september 2013 at 19:35

   Jo, men sjølv om dei gjør litt i den nye regjeringa – så trenger ein lenger tid.. Det må forskning til, og det tar tid. Ein må få bedre blodprøver og eit behandlingstilbud.. det kjem ikkje med det første desverre. Så eg håper jo eg og at det snart skjer noko, men det skjer ikkje noko med det første – håper at det er eit tilbud om 5 år kanskje…

 • Reply Emma L 22. september 2013 at 17:45

  Åhhh! Skal donere ved mi neste lønning (som er snart)! Ingen fortena å vere sjuk, iallfall ikkje så lenge. Syns du er så sterk og så eit fint menneske. Er så glad for at du skriv om dette, du både lærer oss som ikkje kan nåken ting om dette og setter fleire som har denne sjukdommen lengre fram i lyset!
  <3

  • Reply Regine 24. september 2013 at 19:36

   Å, tusen takk fine du – eg (vi) setter STOR pris på det <3
   Takk for så herlige ord.

 • Reply Christina i London! 22. september 2013 at 19:43

  Dette var utrolig sterkt å lese! Jeg kunne virkelig ønske at jeg hadde penger til å donere til deg, men som student er det ikke mange kronene som er til overs dessverre. Allikevel skal jeg dele siden din videre på facebook i håp om at noen av mine venner kan donere noen kroner til deg! Du fortjener all den hjelpen du kan få <3

  • Reply Regine 24. september 2013 at 19:36

   Takk søte!!
   Nei, det skjønner eg – studenter har jo så vidt nok til seg sjølv. Takk for at du deler det videre, det er god hjelp!! <3

 • Reply C.H. 22. september 2013 at 19:48

  Jeg donerer det lille jeg kan avse så snart som mulig, kjære deg! Du fortjener et bedre liv enn dette. <3

  • Reply Regine 24. september 2013 at 19:37

   Tusen hjertelig takk – eg setter sånn pris på det. Alt er god hjelp <3

 • Reply Linda Marie Stuhaug 22. september 2013 at 22:28

  Eg satt med tårer i augekroken, ditta var ett utrulig sterkt innlegg Regine! Du fortjener virkelig det beste, og ikkje dette livet du har no. Du er heldig som har en støttande familie og ikkje minst sambuar, men likevell gir det ikkje livet ditt tilbake.

  Skal spre ordet, du fortjener all hjelp du kan få!

  • Reply Regine 24. september 2013 at 19:37

   Å, tusen takk Linda Marie. Ja, eg er glad eg har dei rundt meg – kunne ikkje klart det uten dei!! <3
   Takk for at du vil dele det!!

 • Reply Maria 23. september 2013 at 09:33

  Så bra at du har fått deg en profil på gofundme. :-) Har donert en liten sum til deg allerede – skal se om det er mer og ta av etterhvert, for jeg synes så inderlig du fortjener å bli frisk igjen. :-)
  Lykke til! :-)

  • Reply Regine 24. september 2013 at 19:38

   Tusen takk for pengegaven Maria, både eg og min kjære er rørt <3

 • Reply Siv 23. september 2013 at 14:03

  Regine, du er god. Jeg håper så inderlig at flere sånne familier har litt til overs. <3<3

  • Reply Regine 24. september 2013 at 19:38

   Tusen takk Siv!! <3

 • Reply MaritBE 24. september 2013 at 16:09

  Utrolig sterkt innlegg. Får helt vondt inni meg av å tenke på hvordan du har det, og jeg føler virkelig med deg i forhold til hvor håpløst Norge er i visse situasjoner (Borreliose og ME bl.a.). Jeg skulle gjerne ha hjulpet deg, men akkurat nå har jeg ikke allverden av penger selv, siden jeg også er sykemeldt. Men jeg tenker på deg og håper virkelig det ordner seg for deg! <3

  • Reply Regine 24. september 2013 at 19:41

   Tusen takk Marit! Eg forstår at du ikkje kan bidra, bare fint om du kan dele det videre!! God bedring til deg også, håper det ordner seg for deg og snart, klem <3

 • Reply Eiolih 24. september 2013 at 17:58

  Sterk lesing dette… Vil gjerne hjelpe deg litt. Syntes det var utruleg trist å følgje med på det som har skjedd i haust. Ønsker deg all lykke til! Du virkar som eit sterkt, sympatisk menneske som har mykje å bidra med:) stå på!!

  • Reply Regine 24. september 2013 at 19:42

   Tusen takk, setter stor pris på det!
   ..og takk for så fine ord, eg blir heilt rørt <3

 • Reply MARITA GUNDERSEN 25. september 2013 at 00:11

  Jeg skulle ønske at jeg hadde en skattekiste med masse masse penger under senga, for da skulle du fått pengene du trengte til behandling. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er for deg å leve med sykdommen din, men jeg føler med deg, Regine. Jeg skal dele lenken til siden din på twitter osv. Lykke til <3

  • Reply Regine 29. september 2013 at 20:11

   Tusen takk søte!! <3

 • Reply Tone 25. september 2013 at 19:30

  var ikkje mykje eg kunne bidra med, men ser at små beløp og noken litt større allerede har utgjort eindel for deg :) Håper dette gjer susen!

  • Reply Regine 29. september 2013 at 20:11

   Takk kjære deg <3

 • Reply Marlene 26. september 2013 at 23:14

  Delte linken din på facebook akkurat, og ble sååå glad når jeg gikk innpå å så at du allerede har fått inn litt penger. Jeg tviler ikke på at hver ei krone går til det den er ment til, for du virker så himla snill og god, og ikke minst ydmyk. Det er så hjerteskjærende at du ikke får behandlinga du trenger her i Norge, men jeg skjønner desperasjonen som kommer når man er syk, etter å bli frisk, spesielt så lenge du har vært syk. Du har fått en prøvesmak på en bedre hverdag, og selvfølgelig vil du ha mer! Håper virkelig at de som kan, donerer penger til deg fine Regine, du fortjener å ha det godt <3

  • Reply Regine 29. september 2013 at 20:11

   Tusen takk for at du deler linken!!

   ÅÅå, tusen hjertelig takk for så fine ord, eg blir så rørt <3

 • Reply Dee 1. oktober 2013 at 13:17

  Har ikke noe ekstra akkurat nå, men skal du på behandling i Oslo og ikke har råd til/bør bruke penger på hotell kan du alltids bo gratis hos meg siden jeg holder til i Oslo:) (haha føler jo nesten vi kjenner hverandre etter alle disse sosiale mediene våre) :)

  • Reply Regine 1. oktober 2013 at 22:08

   Aww, takk fine du – så herlig av deg <3

   No er behandlingstilbudet i Oslo borte desverre, takket være helsetilsynet - so no går turen til Tyskland istedet :)

 • Reply Line 2. oktober 2013 at 02:06

  Er det ikke utrolig frekt å tigge om penger i en blogg som viser hvor mye klær og sminke du handler deg? Man trenger ikke å gå langt tilbake i tid her for å finne nye plagg. Det er veldig vanskelig å ikke føle en viss avsky når man ser hvor godt du har det. Trenger du penger? Selg tingene dine. Du skriver jo i et innlegg rett etterpå at du rydder i sko og klær, selg det! Og bare for å toppe det hele så er det penger som skal gå til en svindler. Det er det som gjør dette så drøyt. Alle som har en finger med i dette er ekstremt naive eller rett og slett dumme.

  • Reply Regine 3. oktober 2013 at 11:24

   1.
   Har du lest posten ordentlig?
   Eg har jo vært heilt ærleg på at eg har brukt penger før, og at dei siste innkjøpa siste måneden er gavekort eg fikk til bursdagen min og som eg skulle bruke på meg sjølv. I tillegg blir eg sponsa av diverse butikker og merker.

   2. Eg har solgt masse av tinga mine. Eg har hatt pop-up-marked der eg har tatt med meg alt til sentrum og solgt alt mulig. Eg har salgsbutikk på nett. Og det eg ikkje har fått solgt det gir eg til barneheim i Romania og Mali. I tillegg har vi solgt alt mulig anna i leiligheten som vi ikkje har trengt, og det har min kjære gjort også. Ikkje uttal deg om ting du ikkje veit.

   Vi har spart ein del penger sjølv, men vi har ikkje nok då dette blir ganske kostbart.

   Du veit ingenting om kor «godt» eg har det. At vi pussa opp kjøkkenet vårt for nokre år siden er det einaste vi har gjort. Resten av kåken vår er i temmelig dårlig forfatning. Vi har ein gammel bil. Vi har ikkje vært på ferie på fleire år.

   3. Eg visste ikkje før for to-tre veker siden at eg skulle til Tyskland. Det var aldri i planen. Så at eg har kjøpt ting for ei tid tilbake har ingenting med saken og gjere. Eg hadde ingen anelse om at legen min skulle miste lisensen og at klinikken måtte stenges og at eg måtte til Tyskland. Det er ei utgift som plutselig kom og som eg må ta då eg ikkje har noko anna valg.

   4. Det er ikkje svindleri. Det er ingen poeng i og skulle diskutere det med deg då du allereie har gjort deg opp ei meining om dette.

   Det er det einaste tilbudet eg har. Det er det einaste som eg har merka litt bedring av, eg fikk desverre ikkje oppleve full uttellling då kinikken blei stengt – men det skal eg få sjansen til i Tyskland.

   5. Folk som gir meg penger gir det av fri vilje, det er ingen tvang.

   6. Når du først legger igjen en kommentar kan du jo være såpass real at du legger igjen fullt navn.

   7. Pass deg for flåtten!

 • Reply Wenche With 12. november 2013 at 23:42

  Det er godt å se at du vet å svare grunne utsagn uten rotfesting til virkeligheten Regine. Flere burde leve etter ordtaket «Har du ikke noe pent å si, så ikke si det».

  Jeg skulle gjerne donert penger til deg Regine! Jeg har ikke mye selv, men kommer sterkere tilbake i januar og donerer gjerne noe da om det hjelper. For denne gang sender jeg deg varme tanker, og oppmuntring både her og på IG. Du skriver så fint om alvorlige temaer på en sterk og sårbar måte, det berømmer jeg deg for!

  Jeg heier på deg Regine, tvi tvi fremover! <3

  • Reply Regine 13. november 2013 at 08:20

   Tusen takk for så fine og støttende ord, Wenche!
   Eg setter stor pris på det <3

   Varme tanker og oppmuntring er vel så viktig som donasjoner, takk fine du!

  Leave a Reply