Sjukdom Trening

Status: Trening & Sjukdom!

11. april 2013

_61A0706Om du har lyst og se eit intervju med meg på bloggen «Meir Aktiv» – så klikk HER. Litt pinleg, og eg følte ikkje at svara mine var så veldig bra, menmen.. då kan eg heller utfylle det litt her på bloggen!  ..og HER kan du se intervju med min PT der han snakker litt om meg, og om kronisk sjuke og at det er eit tilbud for dei også! :)

Det er mange som har spurt om eg kan skrive meir om treninga – so here it goes!

Eg har altså vært så heldig at eg var ein av dei fire som blei plukka ut av mange,mange søkere.. og har fått 8 veker med personlig trener på Spenst Førde. Før vi kom i gang med treninga tok vi kroppsanalyse som kunne sei litt om kva tilstand eg var i når det kom til både væskeinnhold, protein, fett, muskler, vekt, magnesium, styrke i armer og bein ++  Eg blei stilt masse spørsmål om kva mål eg hadde, om helse og kosthold. Eg har ein rygg og nakkeskade, og då han fikk vite det så ringte han ein fysioterapeut og vi fikk time med ein gang og var innom han så han kunne «se på meg» og tipse PT om kva vi burde ta hensyn til og jobbe med. Eg er veldig imponert over kor grundig alt er, det er utrulig bra tilpassa og gjennomtenkt, og det er over all forventning så langt!

workout

Eg trener i studio ca. 2 ganger i veka. Styrke på overkropp eine dagen, litt kondisjon i form av sykkel eller tredemølle og underkropp neste gang. Men kver gang trener eg også skuldre og nakke då eg har so mykje problem der, og ettter tre veker kan eg meddele at eg er mykje bedre. Før måtte eg få Øyvind til og massere meg på kveldene, og eg hadde spenningshodpine – etter eg begynte og trene har eg så og sei ikkje vært plaga med dette, hurra!

Det som er bra med PT (personlig trener) er at ein lærer seg alle øvelser heilt riktig, så ein ikkje feilbelaster kroppen som desverre alt for mange gjør. I tillegg er det veldig bra med ein som står over deg og teller ned, og pusher deg. Eg hadde nok ikkje pressa meg så hardt om eg hadde sittet der aleine i eit apparat, og eg hadde nok tatt lenger pauser også, hehe. Eg trudde det skulle bli så flaut då eg er i ganske dårlig form fra før av, men det går veldig bra – og min PT er god til og skryte og motivere! Om du bur i Førde og vurderer og få deg ein personlig trener så anbefaler eg Kent Roger på Spenst – han er veldig flink!

Eg får også heimelekser i form av eit treningsprogram han har laga ut i fra kva eg har av utstyr heime. Eg har manualer og strikk, og har fått mange øvelser som går på det som fks. utfall, knebøy, liggende brystpress, stående sidehev og mange fleire øvelser + og at eg skal gå raske gåturer på 40min eit par ganger i veka. Når det kjem til kosthold så spiser eg allerede ganske sunt pga. dietten eg må gå på pga. sjukdom. Men eg har likevel fått tips som og spise mindre måltid, og oftere. At eg ikkje skal spise etter kl 21.00 på kvelden, og at eg skal få i meg meir vann – det ser vi jo på kroppsanalysen at eg ligger under på væskeinnhold. At eg skal kutte litt karbohydrater og få i meg meir protein.

Eg tok ny kroppsanalyse forrige fredag, og det var kjekt og se at det var litt endringer. Eg ligger fortsatt under på væskeinnhold og protein, men det er på vei oppover. Eg har gått ned 300gram i fett, og opp 400gram i muskler – eg er fornøyd! Det blir spennende og se til neste gang! Om du har lyst og ta ei slik analyse så koster det ca.450kr her i Førde – anbefaler virkelig og gjøre det. Då kan du sjå korleis det står til i kroppen din og lage eit kost- og treningsprogram ut i fra det.

_61A0591

Som eg seier i videoen så opplever eg ikkje at eg har meir energi av trening endå, men det er nok fordi eg er dårlig og at sjukdommen jobber i mot meg. Trening er ei fornuftig prioritering eg har tatt no. Eg klarer ikkje so mykje meir dei dagene eg har trena, men kanskje eg får meir energi etter kvert. Det føles likevel godt at eg har brukt det eg hadde av krefter på kroppen min og helsa mi!

Eg fikk svar på blodprøver i går, vi tok nye prøver for og se om det er bedring – det var desverre tvert i mot. Eg har endå sterkere spor av borreliabakterien, og immunforsvaret mitt er ganske lavt. Det er vanlig at ein kan bli verre først, at borreliabakterien gjør så god mostand den kan og at det dermed blusser opp endå meir. Eg har hatt ei lita pause med piller for og se korleis det gjekk, men no er det full gass og tre forskjellige antibiotikaer på samme tid – og eg står på venteliste til intravenøs behandling i Oslo på Norsk Borreliose Senter.

Det er nok bare og smøre seg med tolmodighet – men eg skal innrømme at eg har hatt nokre tunge dager no med veldig mange besvimelser og fall. På morning og kveld har eg smerter i muskler og ledd og er heilt stiv og må ofte bli bært til og fra senga då eg ikkje klarer og gå sjølv.. og må få hjelp til og kle av og på meg  – dette er eit av mange symptom fra borrelia. Det blir ein del tårer, og eg trenger mange klemmer av min kjære. Ofte gråter eg og seier at eg ikkje orker meir, men neste dag står eg opp og gjør mitt beste likevel.. i dag har eg besvimt 7 ganger til no og har slått meg hardt i hodet fleire ganger og kasta opp frokosten. Det er svært sjeldent at eg blir liggende heile dagen på sofaen/senga likevel..  sjølv om eg våkner opp overalt og har slått meg og føler meg elendig – så tørker eg tårene og fortsetter med det eg holdt på med. No skal eg prøve og gjøre litt husarbeid og etterpå skal eg sette meg ut i sola med eit magasin og slappe av – ha ein fin dag alle sammen!

autograf

37 Comments

 • Reply Kristine Marie 11. april 2013 at 12:08

  Du er beintøff!! Har ikke ord.. :-)

 • Reply Nicole - Blogger om livet som kronisk syk 11. april 2013 at 13:08

  Huff, god bedring <3 Heier på deg for harde livet :)

  Du er beintøff fra før av, og har toppet det hele med å faktisk trene i tillegg til å være syk. Du er helt utrolig flink.

  Masse lykke til med ny antibiotikakur!

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:37

   Tusen takk fine du <3
   Ja, eg er glad eg klarer og trene litt i veka, men det er jo det einaste eg gjer og då - resten ligger eg pal ut, hehe..

 • Reply Maria 11. april 2013 at 13:15

  Uff. Forstår godt at du blir frustrert. Jeg opplever jo en miniversjon av det der med bedvimelser og utmattethet pga graviditeten, og selv jeg synes det er tøft. Og jeg vet jo at om 9-10 uker er det hele over for min del. :-)

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:37

   Håper resten av svangerskapet ditt blir bedre – lykke til :)

 • Reply Mona 11. april 2013 at 13:15

  Å nei Regine, jeg får så vondt inni meg av å lese dette! Jeg blir så lei meg og sint på dine vegne, vil så gjerne at sykdommen bare skal gi slipp snart, slik at du kan få være deg selv 100%.
  Kjempebra at du har fått sjansen til å være med på treningsopplegget, jeg er sikker på at det totalt sett gjør deg veldig godt.
  Lykke til, håper du kommer til på Norsk Borreliose Senter så fort som mulig.
  Tenker på deg!

  Klem

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:38

   Tusen takk for fine ord , Mona <3

 • Reply momoiro-chan 11. april 2013 at 13:29

  Regine! Jeg får så vondt på dine vegne, og det er trist å høre at det slettes ikke går bedre med deg etter alt du har vært igjennom. Jeg krysser fingrene for at det er slik at du nå er verre før du blir bedre. Det fortjener du virkelig! Kan bare forestille meg hvor slitsomt det må være å besvime i ett sett og at det kan føles meningsløst i lengden!

  Forsøk å finn små gleder i hverdagen og ta vare på deg selv!
  I alle fall godt å se at det går bra med treningen, og at du kan se fordeler med dette. Imponert over at du kommer deg dit i det hele tatt.

  Stå på, søta! Jeg synes du er tøff, sterk og helt fantastisk :D

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:38

   Å, tusen takk!! <3
   Det får vel først bli verre før det blir bedre - satser ihvertfall på det :D

   Ja, eg er glad eg har klart såpass masse med treninga til no - det gir jo mestringsfølelse. Tusen takk!

 • Reply Christina i London! 11. april 2013 at 13:43

  Du er så sterk Regine, jeg har ikke ord!

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:39

   Takk Christina <3

 • Reply Benedicte 11. april 2013 at 14:15

  Først og fremst vil jeg bare si at det er kjempe bra du har begynt å trene regelmessig og bra at nakkeproblemene dine har blitt borte. Syns det er kjempe trist at du eri så dårlig form, og jeg håper virkelig at du blir fort bedre, for livet skal ikke bare bestå av så mye smerte som du har gjennomgått. Syns det er så urettferdig at du må ha det så vondt i kroppen din. Men krysser fingre og tær for at du får en lysere framtid i møte. Mange varme klemmer til deg, Regine. <3

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:39

   Ja, eg er glad eg har komt i gang med trening!! Tusen takk fine du :)

 • Reply Luisa Fernanda del Mar 11. april 2013 at 14:38

  Så utrolig god du er! Vakre jenta, du prater så fint! Jeg syns absolutt du har god grunn til å være stolt, jeg blir faktisk litt stolt over deg. Sykdom er jo en kjempeutfordring, og tenk at du likevel står på både her på bloggen og på trening. Skal tipse mamman min ang spenningshodepine, hun har hatt det veldig i vinter og hun har jo fibromyalgi så det gjør det ikke bedre.

  Jeg håper så inderlig at sykdommen snart sakte, men sikkert forsvinner ut fra kroppen din, den har okkupert deg altfor lenge nå. Sender deg masse klemmer, du er så fin!

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:40

   Aww, takk Luisa <3
   Ja, tips ho om det - håper ho kan bli bedre også!!
   klem :)

 • Reply MaritBE 11. april 2013 at 16:18

  Synd å høre at du er blitt verre, håper du virkelig blir bedre snart ! Bra at resultatene av treningen hjelper da ;-) Jeg syns du er flink jeg! <3

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:40

   Tusen takk Marit :)

 • Reply Christine 11. april 2013 at 17:47

  synes du er superflink som får deg opp og trener i det hele tatt når du er syk. jeg har lett for å bare legge meg ned og dø i motgang jeg. haha <3

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:40

   Tusen takk Christine <3

 • Reply Kathrine Louise 11. april 2013 at 18:46

  Du er kjempeflink! Og jeg syns det er inspirerende å se hvor flink du er og virkelig står på! Jeg håper at treningen etterhvert kan gi deg mer overskudd også! Også er det jo veldig gøy å se at du har lyst å fortsette:D

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:40

   Takk Kathrine!! Ja, det hadde vært kult om eg fikk meir energi etterkvert, håper det!

 • Reply Siv 11. april 2013 at 20:12

  Jeg synes du er råflink, Regine. Det synes jeg virkelig. Du er veldig inspirerende, som trener og spiser riktig og er så positiv – på samme tid som du går på flerfoldige antibiotikakurer. Jeg tror ikke det er alle som gjør det, altså!! Jeg heier på deg!!

 • Reply Jannicke 11. april 2013 at 21:06

  Så spennende og gøy å lese! Bra du har funnet noe som funker for deg, og sikkert deilig å få så mye hjelp av profesjonelle i forhold til trening med sykdommen. Dette er en av grunnene til at jeg tror jeg ender med å betale litt mer for et treningssenter neste år, der det finnes PT og fysioterapaut på treningssenteret. Det tror jeg man har mye igjen for!

  Det med energien merker ikke jeg så mye til heller, men jeg fikk tips av en kompis om å ha med litt frukt eller noen nøtter å spise på på vei hjem etter trening, fordi man blir ofte trøtt av at kroppen har brukt opp energien. Og etter det har jeg følt meg mye kvikkere etter trening og generelt. Blir så veldig døsig dersom jeg blir det, at det ødelegger hele kvelden, haha..

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:41

   Takk Jannike!! Ja, det er virkelig verdt det og betale for PT – det er så god hjelp det!! Lykke til om du går for det! :)

   Eg har drukket litt proteindrikk og slikt etter trening, men d er mest pga helsa at eg er så gåen resten av dagen, det hjeler ikkje kva eg spiser, sliten og utmatta er eg uansett :D

 • Reply Marlene 12. april 2013 at 14:54

  Først og fremst: utrolig morsomt å se deg på video, du er så skjønn! :-D Og så utrolig bra at du faktisk klarer å trene, selv om du ikke klarer så mye mer de dagene, og at du får sett det svart på hvitt at det faktisk blir endring i kroppen av det :-) Sikkert kjempemorsomt :-)

  Trist å lese at det har gått nedover nå, men da er det jo forhåpentligvis bare en vei å gå fremover, og det er oppover. Du har iallefall viljestyrka og kraften til å kjempe, og den er jo utrolig viktig :-) Håper du føler deg bedre etterhvert som alle hestekurene du skal på begynner å funke, og at du får bra oppfølging og masse hjelp videre :-) Vil så gjerne at du skal bli frisk, nå som du faktisk etter så mange år, endelig fant ut hva som plaget deg!

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:42

   Tusen takk fine du <3
   Ja, det er digg at eg har klat og trene tre ganger i veka til no, litt stolt må innrømme det ;)

   Satser på at d snart går oppover med helsa ja.. takk :)

 • Reply Iselin Nilsen 12. april 2013 at 16:20

  Det er så deilig med en løpetur i finværet!

 • Reply Eva Beate 14. april 2013 at 20:10

  Ting tar tid når det er så komplisert – og det er opp- og nedoverbakker. Man må ha mye motgang for å få noe som helst fremgang. Du er tøff som står i det hele og ikke har gitt opp. Det sier mye at du fortsetter der du slapp, når du våkner igjen etter å ha falt og besvimt. Det sier utrolig mye om deg som person<3

  Krysser fingrene for at energien snart kommer med treningen. Det er jo et stort fremskritt i seg selv å ha kommet igang. Stå på – heier på deg!

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:43

   Tusen takk Eva Beate :)

 • Reply Regine 16. april 2013 at 18:58

  TUSEN HJERTELIG TAKK alle sammen – dåke e alle så fantastiske og gode som legger igjen så fine ord <3

 • Reply Linda Marie Stuhaug 18. april 2013 at 13:32

  Eg fikk frysninger over heile kroppen av ditta innlegget, Regine! Eg syns du er knallmodig og tøff som snakker så åpent rundt det, det beundra eg deg virkelig for :) stå på, du er kjempeflink!

  • Reply Regine 18. april 2013 at 15:29

   Takk Linda Marie – så kjekt og høre <3

 • Reply MK 19. april 2013 at 07:40

  Jeg synes du gjorde det kjempebra på klippet jeg, kjekt og se og høre deg=) Fint å høre at du har hatt fremgang på så mange områder, og håper resten kommer etter også. Selv om det ikke er mye å gjøre med sykdommen da. Jeg synes du er så tøff som står på og prøver igjen! Kjenner meg igjen i det du beskriver om nakke og- ryggsmerter. Du er flott=) God helg

  • Reply Regine 19. april 2013 at 14:43

   hehe, takk takk :)
   God helg til deg og fina!

  Leave a Reply