Mat / Oppskrift.

Heimelaga Peanøttsmør

29. november 2012

No når eg går på diett så må eg lage alt fra grunnen av. Det gjeld også pålegg. Det er sukker/aroma/tilsetningsstoff/søtningsmiddel/e-stoff/fargestoff/palmeolje og so mykje tull i det ein kjøper i butikken – og ingenting av dette skal eg ha i meg no. I tillegg til at eg ikkje skal ha hvetemel & melk. Det er så lite pålegg eg kan ha. Dermed fant eg ut at eg skulle lage mitt eget peanøttsmør – det er kjempe enkelt og godt!

Oppskrift:
250g (ein pakke) peanøtter med skall.
2,5 ss solsikkeolje.
2,5 ss akasie honning.
Smak til med himalayasalt. (Du kan bruke vanlig salt.)

Det som tar lengst tid er skrellinga av nøttene, men det går fort – skalla er ganske lette og knekke. Du bør ha ein food processor eller ein stavmikser som vi har som vi kobler til ein beholder med eit knivblad i. Mal først nøttene så dei blir grovmalt. Tilsett olje og honning. Om det virker for tørt ta i litt meir honning/olje. Ha det oppi ei krukke/syltetøyglass. Eg kjøpte krukka mi på Kremmerhuset!

Kos deg :)

P.S. Lyst og lese spalta mi som kom ut i FM i dag? trykk HER.

14 Comments

 • Reply Synne - fashion.photo.love ♥ 29. november 2012 at 16:27

  herlig!

 • Reply Luisa 29. november 2012 at 17:42

  Yummy! Så utrolig digg, takk for oppskrift, dette må jeg prøve ;)

  • Reply Regine 29. november 2012 at 21:33

   Så bra, håper du liker den!! Kos deg :)

 • Reply Elise 29. november 2012 at 18:49

  Nam, takk for tips! Elsker peanøttsmør!

 • Reply AgnesB 29. november 2012 at 20:08

  Så flink du er! Så utrolig godt ut! :)

 • Reply tonje 29. november 2012 at 21:18

  Åh, takk for super oppskrift :) Skal selvsagt testes da jeg er veldig glad i peanøttsmør :-) Og du, du la ut en link til billig Pukka te på Twitter her for en stund siden.. ka var adressen?

 • Reply th 29. november 2012 at 22:25

  så deilig :)

 • Reply Eva Beate 30. november 2012 at 01:03

  Tenk så sunn du blir av «dietten» – de der stoffene du ikke skal overhode ha i deg, bør vi egentlig alle begrense litt. Mat fra bunnen er jo (som oftest) litt bedre også! :D

 • Reply Christine Lövendahl 30. november 2012 at 02:59

  Nei tuller du?? jeg eeeelsker peanutsmør!!! sitter og spiser nøtter her nå forresten. ikke peanøtter da, men cashews og kastanje. nam nam. og selvføgelig er te’en på plass også :)

  har aldri tenkt på at det går ann å lage selv en gang. haha. herlig. gjett om det blir på to do lista mi over koselige ting i løpet av helga :) flink du er og takk for inspo, vakre! :)

 • Reply Maria 30. november 2012 at 08:49

  For en god ide! Tror jeg skal lage dette til jentene siden de er så glad i sjokoladepålegg og peanøttsmør og sånne ting. Det blir så mye bedre når man lager fra grunnen av og vet akkurat hva som er i det. :-) Takk for tips!

 • Reply momoiro-chan 30. november 2012 at 09:26

  Åh, så lurt det var! Peanøttsmør er jo så godt! Jeg har ekstremt dilla på det for tiden, og selv om det jeg kjøper er økologisk og kun inneholder peanøtter, så blir det ganske dyrt i lengden. Kanskje jeg skulle tenke på å lage det selv jeg også :D

 • Reply Siv 1. desember 2012 at 19:52

  DETTE er kreativt! Og veldig fint! Å lage eget pålegg, altså. Synes du er flink.

 • Reply Cecilie 2. desember 2012 at 13:56

  Dette så bare kjempegodt ut :D Mums!

 • Leave a Reply