Sjukdom

Dagen då alt forandra seg!

18. oktober 2012

Vi går 17 år tilbake i tid..  Eg er 11år og er heime med influensa. Mamma sitter i stua og leser. Ho ser at eg kjem ut fra badet og tar to-tre skritt i retning stua. Eg besvimer, ho rekker ikkje fram til meg i tide og eg treffer gulvet for første gang.

Heilt sidan femte klasse har eg vært plaga med mykje hodepine og migrene. Etter kvart har eg fått fleire og meir mystiske plager. Besvimelser. Blødningsforstyrrelser. Søvngjengeri. Ulike, ekstreme og til dels hyppige betennelser (blindtarm, øre, bihule, urinveisinfeksjoner, auge, mage/tarm ++) . Kvalm. Svimmel. Smerter. Dårlig korttidsminne. Sliten. Trøtt. Deprimert.

Det høres kanskje lite ut, mange slit nok med ein eller fleire av desse symptoma i blant. Men når alt kjem på ein gang, kan det bli litt mykje! I tillegg har eg levd med dette dei siste 17 åra.

Sjukehus og legekontor har det vært nok av! Eg har tatt so mykje Røntgen, CT og MR at eg snart lyser i mørket i følge pappa. Kor mange liter eg har tatt i blodprøve veit eg ikkje, men eg tipper det er ein del! Journalen min veg 2,4 kg, ein pakke med 500 ark til printeren din veg 2,2 kg. Dette seier litt om kva eg har vært igjennom.
Det har vært ei lang reise og det har vært mange spesialister. Kardiologer, nevrologer, ortopeder, gastrologer, revmatikere, fysioterapeuter, psykologer, psykiatere, gynekologer. Spesialisthelsetjenester som statens senter for epilepsi, modum bad, rikshospitalet og haukeland. I tillegg har eg gått til ein del private aktører.

Det er mange leger som har grubla over sjukdomshistoria mi. Mykje er prøvd, mykje er gjentatt. Mange gode forslag, og mange ikkje fult so gode forslag. Mange har tatt det seriøst, men fleire har berre avfeia meg. Det kjem som små stikk frå tid til anna. Den følelsen når dei ikkje trur på meg og dei får meg til og føle meg som ein hypokonder. Den følelsen når dei seier at det berre er psykisk. Eg føler meg latterliggjort. Den følelsen når dei spørr meg og Øyvind om vi ikkje har tenkt og gi opp snart og innsjå at ikkje alle kan bli friske. At ikkje alle kan få ei diagnose. At ikkje alle kan få ein medisin for plagene sine.

Dei har knekt meg. Eg var sterk. Eg stod på for meg sjølv. Men til slutt blei det for mykje. Dei klarte nesten å overbevise meg om at det var i hodet problemet var. Eg trudde eg skulle ha det slik resten av livet. Eg trudde faktisk ikkje at det feilte meg noko lenger. At eg bare var lat og svak. Hadde det ikkje vært for Øyvind. Hadde det ikkje vært for alt han har gjort. Hadde det ikkje vært for at han har lest og studert kveld inn og kveld ut, so hadde eg ikkje hatt dette arket og champagneflaska i hendene i dag.
Unnskyld elskling for at eg har klaga og sura meg når du har vært djupt konsentrert i dataskjermen, og eg ikkje har fått nok oppmerksomhet.

Diagnose har eg egentlig ikkje fått, men eg har fått svar på ei blodprøve. Den er omtala og kontroversiell. Denne blodprøva saman med mine plager kan tyde på at det er kronisk borreliose. Det endelige svaret får vi 29 oktober. Vi har tatt ein panel 2 test på norsk borreliosesenter. Den kosta 6000kr – og eg skal innrømme at eg lufta for Øyvind at eg heller kunne få ei Marc By Marc Jacobs veske då eg ikkje hadde trua på at det kunne være borrelia. Det satt jo i hodet mitt :P

Etter kva vi har lest i media i siste tida kan det tyde på at eg er frisk innen eit år på antibiotika (betalt av egen lomme).
Korleis er det å være frisk?

45 Comments

 • Reply Ida Bethina 18. oktober 2012 at 21:54

  Herregud, nå ble jeg glad Regine! Hvis det viser seg at du har funnet ut hva alle plagene skyldes – og at du kan bli frisk etter et år med medisiner! Håper, håper, håper dette er løsningen! Har tenkt mye på deg, og bryr meg om deg selv om jeg ikke kjenner deg og ikke er så flink til å vise det. Stor klem til deg <3

 • Reply Borghild 18. oktober 2012 at 22:10

  Har lese ein del om kronisk borreliose, og du har jo mange av symptomenea! Håpa inderlig du kan bli frisk av antibiotika!

 • Reply ingunn 18. oktober 2012 at 22:20

  So kjekt å lese! Håper du finn ut av det, endelig, og vert frisk att. Det er fantastisk :D

 • Reply marit 18. oktober 2012 at 22:26

  Bra at du kanskje får svar da! :) Fint at du deler <3.

 • Reply tinemarie 18. oktober 2012 at 22:26

  FRYSNINGER! Wooooho! Håper dette er det siste, håper antibiotikaen hjelper og du er en stor inspirasjon sammen med din fantastiske mann!!:))

 • Reply AgnesB. 18. oktober 2012 at 22:28

  Så trolig bra at du begynner å få litt svar! Håper medisin vil gi resultater, sånn at du blir kvitt plagene dine! Synes forøvrig at det er helt utrolig at du må betale alt dette fra egen lomme – lenge leve helse Norge!

 • Reply Kristine 18. oktober 2012 at 22:35

  Åååå dette er så bra! Håper virkelig du får behandlinga du treng og at du snart er FRISK!
  Ha lyst å feire med deg ein dag snart! Supre nyheter!
  Er så utruleg glad på dine vegner:-) og så utruleg bra a du har Øyvind, han er ein fantastisk mann!

 • Reply Jofrid 18. oktober 2012 at 22:42

  Så godt dette var, Regine. Tårene triller hos meg. Håper nå at alt går den rette veien og du kan få et normalt liv. Håper også at dei som har behandla deg dårlig har vett til å be deg om unnskyldning og gi deg oppreising for det du har lidt. Varm klem til deg, Regine, og lykke til.

 • Reply Maria Isabell 18. oktober 2012 at 22:44

  Ååå lykke! Nå ble jeg utrolig glad Regine! Jeg krysser alt jeg har for at du blir frisk :)

 • Reply krist.in 18. oktober 2012 at 22:54

  Håper virkelig at du finner noe som kan gjøre deg helt frisk nå! Det er jo et stoort skritt i den retningen !:)
  Glad for deg!

 • Reply naboen i det grå huset :) 18. oktober 2012 at 23:01

  Dette er noke mange i verden opplever, og det virkar som om symptoma er ulike frå person til person.

  Her er nokre linkar til litt info:

  http://drphil.com/slideshows/slideshow/6835/?id=6835&showID=1826

  http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_6039&MainArea_5661=6039:0:15,5078:1:0:0:::0:0&MainLeft_6039=6041:82816::1:6043:74:::0:0

  http://www.lyme.no/om-lyme-borreliose/om-lyme-borreliose

  http://no.wikipedia.org/wiki/Borrelia

  http://tidsskriftet.no/article/1690011

  Lei for at du har det som du no har det, men håpar dette brevet du no har fått vil gje ei løysing på problema dine.

 • Reply Sissel 18. oktober 2012 at 23:03

  Såå glad på dine vegner..tenk at du endelig kan bli frisk! Du er sterk som har holdt ut så lenge.krysser fingrene for at det er riktig diagnose..;) nyt champagnen, tenker den smaker ekstra godt idag:D *goklem*

 • Reply Renate 18. oktober 2012 at 23:13

  Håper virkelig det svaret du får er det du har ventet så lenge på, nettopp akkurat det – et svar! Fingrene krysset for det, etter så mange års kamp, er det din tur å få en real opptur!

 • Reply Vibeke 18. oktober 2012 at 23:14

  Så utrolig bra å høre! Jeg blir helt målløs når jeg leser historien din Regine, at du har holdt ut! Du er ei utrolig sterk jente, og nå håper jeg du blir frisk og kan leve ut drømmene dine igjen!! <3

 • Reply Hanne 18. oktober 2012 at 23:33

  Off, eg veit ikkje om eg skal grine eller smile!
  Du må ha hatt det så vanvittig tøft.. Syns så synd i deg :(Og at du faktisk deler dette med oss, er så fantastisk.
  Det er også fantastisk at du kanskje snart får diagnose!! Håper så inderlig på det og at det kjem til å gå bra med deg :)

 • Reply Tonje 19. oktober 2012 at 00:15

  Du er virkelig en sterk jente, og det gjør meg så vondt at du har slitt med dette i så lang tid uten at noen har kunnet gi deg noen svar. Jeg håper for din del at dette er det endelige svaret og at du nå kan bli frisk, for det unner jeg deg virkelig <3

 • Reply Jorunn 19. oktober 2012 at 07:50

  Jeg har ikke ord for hvor glad jeg ble nå Regine. Jeg sitter virkelig her med tårer i øynene og frysninger i kroppen! ENDELIG…
  Jeg har aldri trodd det ligger i hodet ditt, jeg har aldri trodd på noe annet enn at helsesystemet i Norge IKKE er godt nok. Jeg har ikke trodd at du har gitt opp, men du har blitt gitt opp av andre. Jeg er overlykkelig over at du nå kanskje kan få en klarhet i dette, det føles fælt og godt på samme tid å skrive at jeg er lykkelig for at du endelig har fått en sykdom! Hehe…

  Stå på videre. At ikke den norske stat betaler dette er en skam, men det er vel eventuelt en egen kamp du må ta. Og dette er vel anvendte penger!!! Kanskje Marcen kommer når du er frisk? Hehe… Hvem vet…

  HURRA for deg søte Regine!!

 • Reply Maria 19. oktober 2012 at 08:20

  Så fantastisk Regine! Dette unner jeg deg virkelig. Synd at ikke staten kan komme inn og dekke deler av kuren, men etter 17 år gidder man vel kanskje ikke klage på det. Uten sammenlikning forøvrig så har jeg vært STERKT plaget med gresspollenallergi siden jeg ar 11. Så gale at antihistaminer ikke funka og jeg måtte holde meg innendørs sommertid. Det fantes en kur. Den måtte jeg betale selv, og den var ikke billig. Men enkelte ting tar man bare på seg kosten med :-)

  Lykke til med de endelige prøvesvarene og med antibiotikakuren. Nå skal du endelig bli frisk!! :-)

 • Reply MK 19. oktober 2012 at 08:54

  Åpent å ærlig innlegg som jeg er sikker på kan hjelpe mange. Takk for at du deler! Vet du har hatt en lang og tung kamp. Synes det er sykt å høre at noen leger ikke tror på deg og tar plagene dine på alvor, det er da jobben deres å hjelpe. Ungen til søskenbarnet mitt har fått denne diagnosen og det er mye som går på det samme her. Ønsker deg lykke til! Det føles kanskje litt skremmende å få en diagnose, men samtidig kan det sees som en seier om du får det etter alt dette håper jeg

 • Reply momoiro-chan 19. oktober 2012 at 08:56

  Dette er noe av det mest fantastiske jeg har lest på lenge! Håper virkelig det er her svaret ligger, og at du nå kan se fremover mot å bli frisk, og starte på det livet som har måttet sette på vent i så mange år! Utrolig glad på dine vegne. Jeg felte en liten tåre for deg når jeg leste dette! Dette unner jeg deg virkelig! :D
  Kos deg masse i tiden fremover! Kan tenke meg at livet ser helt annerledes ut for deg nå som det er noe positivt og fantastisk å se fremover!

  God helg, søta :D

 • Reply Jannicke 19. oktober 2012 at 08:57

  HURRA, det hadde jo vært helt fantastisk om det er så «enkelt» nå :D Håper det viser seg å stemme, heier på deg :D

 • Reply camilla i london 19. oktober 2012 at 10:30

  Huff, høres ikke lett ut det der altså! Må være slitsomt å være så mye dårlig. Tenker også at det må være bedre å vite hva det er, enn å måtte ha slike usikkerheter hele tiden. Håper virkelig du finner ut av det! Lykke til da :) og god bedring!

 • Reply Ann Kristin 19. oktober 2012 at 11:20

  Hei, so bra at da ser ut som ei løysing på helse tilstanden din. Eg skjønner at du har tenkt at alt har vore i hauet, men no får du endelig din revansj. So kjekt at du har Øyvind.
  Eg værte heilt sleien i bakken her eg set over leger som meiner at slik må du berre akseptere å ha da.
  Eg har fleire diagnoser, so å vore so sjuk so du er er, uten å ha ein diagnose, må ha vore forferdelig for deg. Sender masse varme tanker til deg. Tenk, da er berre eit spørsmål om tid, so er denne fasen i livet ditt eit tilbakelagd kapaittel. STOR klem frå meg.

 • Reply Siv 19. oktober 2012 at 13:00

  ÅH DET ER JO SINNSYKT BRA!!!! Du har ikke hatt det lett, det skjønner jeg så absolutt, og du er så forTJENT å få en diagnose så du kan bli friskfriskfrisk!!!! Stor klem fra nord, Regine <3

 • Reply Monica 19. oktober 2012 at 13:27

  SÅ sinnsjukt glad på dine vegne!!! Håpa alt går rett veg framover!!:)

 • Reply Frida 19. oktober 2012 at 15:19

  Så FANTASTISK!!!!! Utruleg glad på dine vegne Regine!!! Fekk tårer i augene når eg såg bildet ditt på instagram ;)

 • Reply Titti 19. oktober 2012 at 17:34

  Så utrolig bra Regine :D Nå ble jeg veldig glad på dine vegne!!! Krysser fingrene for at du blir helt frisk etter ett år på antibiotika :)

 • Reply Mybeautifulbag 19. oktober 2012 at 18:10

  Som jeg ønsker at du måtte bli frisk før ett år er omme!!! Håper – håper – håper :-D

 • Reply Mona 19. oktober 2012 at 23:05

  Tårene bare triller her hos meg, og jeg vet ikke hva jeg skal si. Kjære, vakre Regine, det høres kanskje rart ut men jeg håper så inderlig at svaret du får 29. oktober viser at det er kronisk borreliose du har. For det betyr at du kan bli frisk igjen. ENDELIG. Etter 17 år må en diagnose være som å vinne i lotto. Dette fortjener du så sterkt Regine, og jeg krysser alt jeg har for at diagnonse viser seg å stemme, og at du endelig – ENDELIG kan bli frisk.
  Sender deg en stor klem.

 • Reply MaritBE 20. oktober 2012 at 12:59

  Jeg vet hvordan det er å aldri finne ut hva som feiler en – utrolig kjedelig. Jeg «håper» nesten at det er borrelia, slik at du får svaret ditt, og du kan bli frisk. Jeg krysser fingrene for deg! Tenker på deg.

 • Reply Tone H 20. oktober 2012 at 16:08

  Så fantastisk Regine! Har fulgt bloggen din lenge, og har virkelig følt med deg. Dette var gode nyheter, nyt det!

  Klem <3

 • Reply Cecilie 20. oktober 2012 at 18:31

  Så godt å lese at du endelig begynner å nærme deg et svar og kanskje til og med en frisk tilværelse. Gleder meg til 29. oktober – jeg krysser fingrene for deg =)

 • Reply Luisa 21. oktober 2012 at 12:32

  For en lettelse det må være! Jeg ble så utrolig glad på dine vegne da jeg så bildet på Instagram! Du fortjener å bli frisk søta <3 Jeg er så glad for deg!

 • Reply camilla 21. oktober 2012 at 12:53

  Åhhh. :) Jeg har ikke ord for hvor glad jeg ble på dine vegne nå!! :) Du kan virkelig ikke ha hatt det enkelt, og dette må jo bare være en eneste stor lettelse for deg og dine. Helt fantastisk, og noe du virkelig fortjener etter så mange år med sykdom. Håper du vil bli helt frisk så fort som det er mulig! :) Masse lykke til videre. Stor klem <3

 • Reply glorie 21. oktober 2012 at 17:37

  så bra at ting går fremover, håper du kan bli heelt frisk igjen! krysser alt vi har for deg, klem<3

 • Reply Chioma 21. oktober 2012 at 18:19

  Tenker på deg og håper at går bra, sånn at du blir frisk <3

 • Reply veronica 21. oktober 2012 at 19:09

  Det rørte meg å lese dette, da jeg har vært gjennom akkurat det samme som deg. Jeg var bare ikke klar over at det var andre som hadde vært gjennom det samme. hele historien du forteller, det er som om jeg skulle ha skrevet det selv. Jeg kan ikke svare på hvordan det er å være frisk, for det glemte jeg for mange år siden. Jeg var både trist og lettet da jeg fikk min diagnose. Fibromyalgi. Det har vært et helvete og en kamp, men jeg lever fortsatt, og det ´virker også som du klarer å være positiv og sette pris på mye til tross for alt du har vært gjennom :-) Vi får holde sammen vi som er sterke og aldri gir opp <3 Ønsker deg masse god bedring fra meg, og håper du får svarene dine snart, da er det i det minste lettere og bli tatt seriøst!!

 • Reply Jeanette 21. oktober 2012 at 21:55

  Så bra! Det er fantastisk! Håper virkelig dette funker, og at du blir frisk!
  Krysser alle fingre og tær for deg!! <3 <3 < 3

 • Reply Eva Beate 21. oktober 2012 at 22:32

  Ord blir fattige – gratulerer med diagnose. Med svar. Med løsning. Med resultatet. Nå er det bare å håpe at behandlingen funker. Lykke til med veien videre! En klart mer definertbar sti.

 • Reply maria 22. oktober 2012 at 11:51

  Kjære kjære Regine<3
  Sjølv om vi har snakka mykje om dette på tlf må eg bare legge igjen min hilsen her også.
  Når eg leser det får eg på nytt gledes tårer for dette er et under!. Tenk etter så mange år med plager både fysisk og psykisk og andres uomtenksomme og omtenksomme oppfatninger finnes det et navn på plagene og en grunn!
  Eg forstår også at dette året her blor tøft men nå har du et Mål et MÅL om å bli frisk:):)
  Glad i deg!!
  Vi har ALLTID trodd på deg!!
  Stå på Regine!! Vi er så glad i deg:) Stor klem fra storesøster Maria

 • Reply Marlene 23. oktober 2012 at 15:09

  For et ærlig innlegg, Regine, kjempeflott! Er utrolig glad på dine vegne at det ser ut som du kanskje endelig får svar og ikke minst hjelp, for plagene dine! :) Heldige du som har hatt kjæresten din som har undersøkt og greier, for å hjelpe deg ^^ Håper virkelig dette kan være det som plager deg, for da er det i det minste en kur for det! :-)

 • Reply Christina i London! 23. oktober 2012 at 19:11

  Nå ble jeg så utrolig glad på dine vegne! Håper virkelig at du blir frisk i løpet av et år, det hadde jo vært helt fantastisk :) Det må føles veldig godt å endelig ha fått en diagnose (mest sannsynlig) etter alle disse årene!

 • Reply Maria 23. oktober 2012 at 22:26

  Utrolig glad på dine vegne! Håper alt går bra fremover, og at du om en stund er frisk og rask igjen :-)

 • Reply Monica Karin 31. oktober 2012 at 12:43

  Å så utrolig fantastisk at du har fått ett svar :)

  Synes det er helt utrolig at du må betale dette selv. Jeg lurer meg på om ikke du har rett til å få støtte om det er garantert den sykdommen du får beskjed om at det er :_) Når du har en konkret diagnose så har du vel rett på noe støtte…….

  Jeg er kjempe glad på dine vegne,håper ting vil bli bedre nå,når du får de medisinene som trenger :)

  Gleder meg med deg :)

  Venter på brev fra deg forresten :) Vet du har vært veldig opptatt,ikke minst med dette…

  Stor hilsen fra Monica Karin
  canim_monica@hotmail.com

 • Reply Nina 3. februar 2013 at 15:47

  Det er utrulig å lese kva du har vore igjennom. Eg kjenner både sine, triste og letta følelser. Sinne for at det skulle ta så lang tid før du blei tatt på alvor, trist for alt du har måtte gjennomgå, og lettelse for at du er her idag, og for at du endelig har fått den behandlinga du skal ha. Det er historier som dine, som inspirerer verda rundt, og som kan føre til reell endring på sikt. Det er kanskje ein fattig trøst, men det er sant. Når du blir frisk, vil du kunne gjere så utrulig mykje med den energien og pågangsmotet som du har, man skal ALDRI undervurdere kva eit menneske kan vere istand til å få til!

 • Leave a Reply