Diverse Sjukdom

Whooops.. 6000kr mindre på kontoen!

6. oktober 2012

Skuffa? Ja, eg kunne faktisk kjøpt ei lekker Marc by Marc Jacobs veske for denne summen..

Dette er nok den pakken eg har brukt mest penger på så langt i år, so i might as well take a picture! Det er ei blodprøve til den nette sum av 6000 kr (!)

Vi står fullstendig fast når det kjem til helsa mi, ingen som veit kva som feiler meg og legene begynner og gå opp for ideer for kor dei skal sende meg og kva dei skal gjere.. so no har vi gått privat og skal ta ei blodprøve for og sjå om det kan være Borreliose (som er ein infeksjonssjukdom som kan overføres mellom dyr og mennesker, det smitter via blodsugere som flått og mygg.) Om det er Borreliose so må vi bruke fleire titalls tusen(les:hundre tusen) på antibiotika.. og om det ikkje er det so kan vi stryke det av lista. Vi har jo gått ein del privat innimellom, 1500kr her og 1800kr der.. men dette er det dyreste så langt.

Ein kan ta prøver hos det offentlige helsevesenet i Norge, men prøvene er ikkje gode nok her i Norge desverre – men det er eit omdiskutert tema.. det var mange saker i sommer i media om folk som har vært sjuk i åresvis, dei hadde tatt prøva på offentlig sjukehus og utelukka det.. men når dei til slutt gjekk privat og testa seg igjen, så viste det seg at det var borreliose likevel, og etter alt fra eit halvt år til eit år med antibiotika so blei dei heilt frisk og har fått eit nytt liv, er tilbake i jobb og kvitt alle symptom. Det finst jo maaange slike historier, og eg kan ikkje prøve alt – men eg har hatt mange flåttbitt som liten, og symptoma er ganske like so derfor prøver vi dette. Eg skal tappes for blod på mandag morning, og so er det og vente i ca. 3 veker på svar. 

P.S. Vær så snill og stem på bildet mitt – er på tredje plass no, men trenger ein god del stemmer endå!!
Trykk HER – tusen takk!!

40 Comments

 • Reply Tonje 6. oktober 2012 at 12:00

  Huff. Jeg håper virkelig at de finner ut av hva som er galt. Det må være forferdelig å leve i den uvissheten, så håper dette kan gi resultater for deg.

  • Reply Regine 6. oktober 2012 at 12:03

   Takk Tonje.. ja, det er nesten så eg håper eg har det samtidig som at eg ikkje vil ha det – det hadde vært godt og funnet ut av det ihvertfall.

 • Reply Emma 6. oktober 2012 at 12:07

  Håper du blir frisk Regine! Lykke til :)

 • Reply Jorunn 6. oktober 2012 at 12:09

  Jeg syns det er såååå fælt at helse Norge ikke kan finne ut av dette. Jeg skammer meg.. Vi er helt udugelig på helse spør du meg…
  Men nå krysser jeg fingrene mine for at dette kanskje kan gi deg svar, det fortjener du virkelig, og hvis prøven viser Borreliose så får det bare koste de pengene slik at du kan bli frisk. I mine øyne forferdelig at da ikke helse Norge stepper inn igjen for å behandle deg. Hva slags U-land bor vi i egentlig!!!

  Lykke til flotte Regine!

  • Reply Regine 6. oktober 2012 at 13:33

   Takke fine Jorunn <3

 • Reply mam 6. oktober 2012 at 12:13

  Leit at slike prøver er så kjempedyre.Håper prøvene avklarer noe og at du får hjelp!Uansett ber jeg for deg, Regine! Takk for igår! Godt å se deg,dere!Ha en så fin dag som du kan ha det!Så glad i deg!

 • Reply marit 6. oktober 2012 at 12:18

  Shit det var dyrt! Håper du kan enten avkrefte eller bekrefte det etter dette da.. huff.

 • Reply Helene 6. oktober 2012 at 12:34

  Håper dere får svar fra denne blodprøven da. Skjønner godt at dere satser på noe annet.

 • Reply Dua 6. oktober 2012 at 13:09

  Hørtes ikke bra ut :( God bedring og håper de finner ut av det.
  Mamma sliter veldig mye med legene i Norge.. de finner jo aldri noe, men alikavell lever hun med smerter dag inn og dag ut :(

 • Reply momoiro-chan 6. oktober 2012 at 13:21

  Ååh, jeg trykka liker på bildet på instagram, for jeg var sikker på at du hadde kjøpt deg noe fint, som en ny veske elns. Det var virkelig dyrt! Vi får krysse fingrene for at pengene til slutt blir verdt det, og at det til slutt kan gi deg en diagnose!

  Stå på, søta! :)

  • Reply Regine 6. oktober 2012 at 13:33

   Ja, det var egentlig det som var meininga bare for og få folk til og vise interesse for posten :P
   Takk, håper det :)

 • Reply Kristine 6. oktober 2012 at 13:50

  Oiooooiii!!! Tenk at her i velferds Norge må ein sjølv ta tak og betale regninga sjølv når leger og helsevesenet ikkje finn svar! Da e så gale!!! Håper virkelig at det kjem noko positivt ut av dette, og at det kan hjelpe deg på veien til å bli frisk!
  Om det va nåkken som fortjente ei Marc Jacobs veske så er det du!
  Eg håper så inderleg at du kan få ein diagnose og medisinar til å bli frisk!
  Ønsker deg alt godt Regine <3

 • Reply Eirin Victoria 6. oktober 2012 at 14:34

  Kryssar fingrane for at det ikkje er det, men samtidig at det er det! For då får du endeleg vite! Stå på vidare, fine Regine! (:

 • Reply ingunn 6. oktober 2012 at 14:41

  Lykke til!!!

 • Reply Elise 6. oktober 2012 at 14:43

  Uff :( En venninne av meg fikk borreliose og legene fant det ut alt for sent! Besvimte, ble veldig svekket i høyre ben, magesmerter – ja, alt du kan få egentlig! Lykke til, håper de finner ut av det.

 • Reply Siv 6. oktober 2012 at 15:35

  Veldig fornuftig bruk av 6000, Regine. Jeg ønsker deg lykke til. Det er egentlig så vi håper det er denne sykdommen, selv om behandlinga blir dyr, for da vet vi jo hva problemet er, også kan du bli frisk!!!! <3

 • Reply Hilde 6. oktober 2012 at 16:23

  Det var ikke akkurat det jeg tenkte som var i pakken, nei..! Men håper virkelig du finner ut av hva som feiler deg nå. På en måte hadde det jo vært fint om det var Borreliose, for da vet du jo hvordan du kan få behandling. På en annen måte vil man jo ikke ha den sykdommen. Jeg krysser fingerene, og heier på deg!:)
  God helg!

 • Reply Maria 6. oktober 2012 at 17:44

  Håper virkelig at du finner ut av noe! Lykke til! :-)

 • Reply tinemarie 6. oktober 2012 at 18:40

  Off så dyrt, men ja det er bra å prøve å finne ut hva som er galt! Håper du finner det ut engang, og at det kan kureres!:)

 • Reply Eva Beate 6. oktober 2012 at 19:07

  Jeg likte også bilde på Instagram – men var kanskje ikke like kult nå. Det er kjedelig å måtte legge ut så mye penger for en slik test, men når ting står fast og man virkelig er lei og vil bli frisk så gjør man det man kan! Sånn sett – god bruk av penger.

  Jeg vet ikke hvorfor – men jeg kjenner i magen et vist håp om at den skal slå ut positivt. IKKE fordi jeg unner deg en slik sykdom, eller alle de utgiftene som følger med den. Det skulle man absolutt sett seg foruten – men jeg håper du skal kunne bli frisk. At du skal kunne leve det livet du ønsker deg fult ut. At du skal slippe alle legevaktsbesøk, slippe usikkerhet, uvissthet og frustrasjon. Ikke noe hadde vært bedre nå enn å få svar?!

  Lykke til Regine! :) <3

 • Reply Malin H 6. oktober 2012 at 19:14

  Uff, håper dere finner ut av det og du blir frisk igjen!

 • Reply Else 6. oktober 2012 at 20:14

  Hima dyrt! kjedelig å måtte betale for sånt sjølv, men får man svar og fortgang, er det jo verdt på sikt. Lykke til kjære deg! Klem! :)

 • Reply AgnesB 6. oktober 2012 at 20:15

  Krysser fingrene for at dere finner svar! :)

 • Reply Ulrikke 6. oktober 2012 at 20:34

  Håper virkelig de finner ut hva som feiler deg. Vet hvor utrolig frustrerende det er, har selv vært utrolig dårlig (typ EKSTREMT slapp, trøtt og kraftesløs) i lengre perioder (det var ikke depresjon) uten at legene fant noe galt. Heldigvis har det gått over.
  Håper ting ordner seg Regine! Du fortjener alt godt :)

 • Reply Ann Kristin 6. oktober 2012 at 23:34

  Håper du finn ut av da og får ei avklaring. Da er litt surt å måtte bruke so masse peng på noko so helsevesenet burde a betalt. Men eg skjønner deg veldig godt, at etter alle desse åra so må da skje noko. Ynskjer deg da beste. Synes da er supert at du har overskudd til å stelle deg og komme deg ut innimellom. Vi misser so mykje sosialt, vi som ikkje er på jobb el skule. Eg har dager då berre da å kreke seg inn i dusjen er ei umulig oppgave. Masse gode tanker til deg.

 • Reply Lillesmurf - Kari 7. oktober 2012 at 11:54

  Fy det var dyrt, men jeg håper virkelig du får de svarene du trenger for å finne ut av dette. Det fortjener du nå <3
  Jeg har forresten stemt på deg <3

 • Reply MARITA GUNDERSEN 7. oktober 2012 at 13:42

  Håper du får svar ved å ta disse blodprøvene, Regine :-) Skjønner godt at du heller ville brukt pengene på noe annet, men er nok en god invistering om du kan få svar på hva som er galt ! <3
  PS: Skal stemme på bildet ditt vettu ;)

 • Reply Vibeke 7. oktober 2012 at 14:16

  Jeg håper virkelig at du finner ut av hva som plager deg, og hjelper deg tilbake.!! Kjedelig men det høres ut som en fantastisk investering.!

 • Reply Maiken 7. oktober 2012 at 15:00

  Krysser fingrene for at du klarer å finne ut hva som er galt!! Men håper også det ikke er Borreliose, har en i familien med det, og det er ikke gøy. Men bedre å vite, enn ikke å vite. Krysser virkelig fingrene for deg! :-)

 • Reply Titti 7. oktober 2012 at 15:44

  Jeg krysser fingrene for at dere snart finner ut hva som feiler dere, og at du får den medisinen du trenger for å bli helt frisk! Skjønner frustrasjonen med å leve i uvisshet!

  Når det er sagt skal jeg gå rett inn og stemme på bildet ditt :) Håper du vinner!

 • Reply Marlene 7. oktober 2012 at 20:08

  uff, helsenorge altså :-( Har sikkert spurt tidligere, men jeg spør igjen jeg : har du vært utredet for ME?

 • Reply Hjertebarn 8. oktober 2012 at 00:19

  Regine, jeg håper virkelig de finner ut av dette snart, så du får et liv der du kan gjøre akkurat det du vil og bare kose deg :)
  Jeg krysser fingrene for deg!

 • Reply Nina-Martine 8. oktober 2012 at 23:07

  Uff, det hørtes forferdelig ut! Masse lykke til!

  Sv; Yay :D

 • Reply ★MK★ 9. oktober 2012 at 07:48

  Huff veldig trist å lese dette merker jeg. Synes så synd på deg. Du er så god og fortjener å være frisk! Ekstra kjipt er det å bruke så mye tid og penger på å være syk, jeeeeeeeeeeeej helseNorge…

 • Reply Elise 9. oktober 2012 at 09:06

  Så utrolig trist at det skal være sånn, Regine. Jeg håper de finner ut av det, uansett hva det er. Det er så fælt å gå i usikkerhet. Det føles nesten bedre å få en diagnose eller et svar som kanskje er ille, enn å ikke vite. For da kan man i alle fall gjøre noe med det! Ønsker deg alt godt <3 Tenker på deg og sender deg gode tanker. Dette tror jeg går bra tilslutt :)

 • Reply Tone 9. oktober 2012 at 16:39

  Eg synes det er så fælt å lese slike historier, og heilt fantastisk vittig rett og slett at man ikkje kan få den hjelpa man trenge i verdas beste land å bu i….

  Prøv å tenk at helse er ei god invistering! Om du skulle treffe blink her kan du ta det att i fleire gode år! Lykke til!

 • Reply Frida 9. oktober 2012 at 19:58

  6000 er MYKJE penga, men ein liten pris om det kan gi deg svar på helseproblema dine. Ønsker deg masse lykke til!!!

 • Reply Luisa 11. oktober 2012 at 10:53

  Oi! Håper virkelig noen finner utav hva det kan være altså!

 • Reply Monica Karin 14. oktober 2012 at 14:24

  HUff det høres skremmende ut det der Boralis greiene.
  Vi har mye Flått her hvor jeg bor,å det er jo den som smitter
  oss mennesker oftes med Borralis viruset..

  Nå håper jeg at du finner ut hva som feiler deg…
  Ingenting er så pyton som å gå rundt og gruble og lure på hva det er som er
  galt,å når man ikke finner ut noe heller da er det enda mer pyton..
  Krysser fingrene for at du finner ut hva som er problemet og at
  du kan få bli frisk igjen….

  Krysser fingrene for deg …

  Stor hilsen fra meg Monica Karin :)
  canim_monica@hotmail.com

 • Reply MaritBE 23. april 2013 at 20:03

  Jeg har et lite spørsmål.. Helt siden jeg gikk på barneskolen så har flere lurt på om jeg har borrelia. Jeg har tatt tester, og ingenting har vist seg på prøvene, ettersom det jeg har forstått. Men så har jeg jo også hørt at prøvene i Norge ikke er bra nok. Hvordan får jeg tatt en ordentlig test? Ser jo her at du har fått tilsendt noen blodprøver å ta, men lurte på om du kunne skrive litt mer detaljert? ;-) Setter stor pris på det!

 • Leave a Reply