Shopping, inspirasjon ++

Derfor bør du unngå høge hæler..

22. juni 2010

Høge hæler gir mange økt sjølvtilit, slankere kroppspositur og autoritet.. med dei fordelene e det ikkje vanskelig å skjønne grunnen til at kvinner sverger til desse skoa. Men det finnes ei mørk side som det ofte velges å lukke augene for (at least i do) .. Høge hæler kan nemlig forårsake drastiske forandringer i kroppen, spesielt beinstrukturen.. 
Dei vanligste skadene e skeiv stortå og smerter under tåballene (smerter under tåballene ja, i hear that!) Andre skader ein får e at ryggen mister støtdemperen sin! Ryggsøyla e s-forma, og ved å bruke høge hæler, flater disse kurvene seg ut. Ryggen fungerer då ikkje like godt som støtdemper, og det øker stresset på muskler og ledd. 
Ta av noken centimeter..  Det betyr ikkje at dåke skal kaste alle høghæla sko, men at det kan være lurt å forminske bruken, eller eventuelt forminske høgda på hælen med nokre centimeter! 
Eg har i fleire år gått med høghæla sko til dagleg.. men i det siste har eg kutta litt meir ned og sjølv det har sett best ut med pumps eller ankelstøvletter med hæl, så har eg tatt på meg flate sko og sett mindre bra ut, for å skåne føttene.. men det e vanskelig! Eg elsker hæler!!!! og eg går jo med det meir enn mange av veninnene mine, så eg kjem nok til å få skeiv storetå og alt det der. Fleire som syns det e vanskelig å kutte ned på hæler??

TIPS OG TRIKS til bruk av høge hæler

  • sjå etter sko med tjukk såle.
  • ha med eit par ekstra sko i veska.
  • gå på skohandling mot slutten av dagen. då e føttene litt hovne, og vi kjenner følelsen av korleis det vil være å gå i skoen i ein lengre periode.
  • varier mellom flate og høge sko.
  • ta fotbad, og masser føttene godt med skrubb. tifør fuktighet.
  • kjøp «partyfeet» eller andre innelgg i skoa.FRA VENSTRE: Sandaler fra Bianco (kr 450), ballerina fra Ecco (kr899), sandaler fra H&M (kr 79,50), ballerina fra Din Sko (kr

 299), Scholl Party Feet (kr 89)  

(henta informasjon fra magasinet: det nye.)


P.S. Bilde av den lange kjolen eg kjøpte før helga kjem i ettermiddag.. skal hente den før eg drar på jobb snart. woho, gleder meg til å vise dåke :)


No Comments

Leave a Reply